Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:23 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parc nou în Constanța, în memoria celor dragi trecuți în neființă (Galerie FOTO+VIDEO)

ro

02 Mar, 2024 14:54 7364 Marime text 
  • Primul parc cu mesteceni amenajat în memoria celor dragi a fost inaugurat astăzi la Constanța. Parcul se află pe aleea Alexandru Gherghel din cartierul Compozitorilor. La inaugurare au participat zeci de persoane care au rezervat un copac și au venit special pentru a prinde plăcuța memorială de mesteacănul-poveste. Fiecare arbore are atașat un cod QR care duce către povestea de viață a celui trecut în neființă, ce poate fi citită pe site-ul www.plantatiinamintire.ro, potrivit Primăriei Constanța.

Proiectul „Plantați în amintire” a prins viață la inițiativa Asociației Zi de BINE, la care Primăria Constanța a răspuns pozitiv și a fost susținut de parteneri sponsori.
 

„Pe cei dragi care s-au dus nu-i mai putem aduce înapoi. Ce mai putem face însă e să le păstrăm memoria vie. Și ce formă mai potrivită ar fi decât aceea a unui copac. Viață.  Parcul de la Constanța este deja al 4-lea, după Lugoj, Oradea și București. Mai bine de 400 de doruri alinate” a afirmat Melania Medeleanu, fondatoarea Asociației Zi de BINE.

 

„O inițiativă inedită și lăudabilă a prins rădăcini la Constanța. Astăzi am spus povestea celor care nu mai sunt printre noi prin intermediul arborilor plantați simbolic de cei rămași în urmă, un gest sacru pentru comunitate. Mulțumim Asociației Zi de BINE pentru ideea avută. Numai împreună cu oameni minunați putem face lucruri frumoase în orașul Constanța”, a declarat Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului Constanța.


Parcul se întinde pe o suprafață de aproximativ 3000 mp. Pe lângă cei 110 mesteceni, a fost plantat un ginkgo biloba, supranumit și arborele vieții. Parcul a fost amenajat cu alei de acces și mobilier urban nou și a fost instalat un sistem de irigații pentru întreținerea spațiilor verzi.

Primăria Constanța va asigura serviciile de întreținere și va supraveghea menținerea și funcționarea normală a parcului.
Citește și
Mărțișoare, flori și suprize dulci pentru senioarele de la Căminul pentru persoane vârstnice din Constanța (FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii