Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat. Un ales local solicită Poliției Locale să intensifice controalele pe şantierele organizate în municipiu

ro

05 Jan, 2021 00:00 3192 Marime text
  • Consilierul local municipal USR PLUS Cătălin Iacob a prezentat directorului Poliției Locale situația șantierelor din municipiul Constanța, care ajung pe trotuare și pe șosea
  • Conform HCL 184/2013, dezvoltatorii imobiliari sunt obligați să amenajeze o rampă pentru curățarea vehiculelor care ies din incinta organizării de șantier
  •  Pentru şantierele organizate în municipiu care nu respectă prevederile legale în domeniu, poliţiştii locali au aplicat anul trecut peste 70 de amenzi, în valoare totală de aproape 60.000 de lei

Consilierul local municipal USR PLUS Cătălin Iacob a prezentat directorului Poliției Locale situația șantierelor din municipiul Constanța, care ajung pe trotuare și pe șosea, “asta în ciuda faptului că dezvoltatorii imobiliari sunt obligați să amenajeze o rampă pentru curățarea vehiculelor care ies din incinta organizării de șantier, conform HCL 184/2013.

“Am aflat că în ultimile două săptămâni au fost amendare/somate în jur de 120 de persoane fizice și juridice pentru murdărirea drumurilor publice și lipsa rampelor. Totodată, am primit asigurări că aceste controale vor continua și în perioada următoare.
Din păcate, amenzile sunt foarte mici, de la 500 lei la 1000 lei pentru persoanele fizice și de la 1000 lei la 2000 lei pentru persoanele juridice. Bineînteles, cu posibilitatea plății a jumătate din valoarea amenzii în 14 zile.

O majorarea a acestora se poate face numai după o modificare legislativă.
În acest moment legea prevede o limită maximă de 2500 lei a amenzilor stabilite prin hotărâre de Consiliu Local.
Legea e strâmbă, și până la modificarea ei, Poliția Locală va trebui să sporească controalele pe santierele din Constanța”, afirmă Cătălin Iacob.
Pentru şantierele organizate în municipiu care nu respectă prevederile legale în domeniu, poliţiştii locali au aplicat anul trecut peste 70 de amenzi, în valoare totală de aproape 60.000 de lei.

Tot în 2020, pentru asigurarea curăţeniei în jurul şantierelor au fost aplicate 38 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 20.400 lei.
De asemenea, pentru neîmprejmuirea cu panouri aliniate, inscripţionate cu denumirea firmei constructoare şi cu un aspect estetic corespunzător al lucrărilor de construcţii, în limita suprafeţelor legal aprobate, precum şi pentru lipsa acoperirii cu plasă a construcţiilor aflate în construcţie, poliţiştii locali au aplicat în 2020, 33 de sancţiuni, în cuantum de 37.400 lei.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii