Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:53 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat. Secretarul Comisiei de Circulație din primărie s-a rățoit la un ales local USR. Pietonii, obligați să ocolească parcul din Tomis II

ro

04 Aug, 2021 00:00 4953 Marime text

 
  • Noaptea trecută, echipele administratorului drumului public, Confort Urban au procedat la desființarea trecerii de pietoni de pe strada Mircea cel Bătrân
  • Municipalitatea susține că decizia de desființare a fost luată în urma monitorizării valorilor de trafic
  • S-a concluzionat că traficul rutier este îngreunat, trecerea de pietoni fiind amplasată la scurtă distanță de o alta, care rămâne funcțională
  • Consilierii locali municipali ai USR consideră însă că desființarea unor treceri de pietoni din oraș este o altă mare greșeală făcută de actuala administrație
  • Comisia de Circulație a primăriei Constanța trimite pietonii să ocolească parcul din Tomis II, pe caniculă, pe ploaie, pe vânt sau zăpadă


Noaptea trecută, echipele administratorului drumului public, Confort Urban au procedat la desființarea trecerii de pietoni de pe strada Mircea cel Bătrân și la aplicarea marcajelor ce vor reglementa circulația în zonă.

Municipalitatea susține că decizia de desființare a fost luată în urma monitorizării valorilor de trafic.

Astfel, s-a concluzionat că traficul rutier este îngreunat, trecerea de pietoni fiind amplasată la scurtă distanță de o alta, care rămâne funcțională.

Consilierii locali municipali ai USR consideră însă că desființarea unor treceri de pietoni din oraș este o altă mare greșeală făcută de actuala administrație.



“De dragul fluidizarii traficului, în fapt, de dragul încurajării deplasării cu mașina personală, uitam de nevoile pietonilor.
Mi-am permis să îl contactez pe domnul Tănase (n.r. Misoc), secretar al Comisiei de Circulație în legătură cu desființarea trecerii de pietoni de pe strada
Mare greșeală am făcut.
A început domnul să mă mustre ridicând vocea la mine că deși mi-a explicat că există alte treceri de pietoni pe stradă, eu tot nu înțeleg.
Nu am ce sa înțeleg atâta timp cât acea trecere de pietoni, eu ca pieton o folosesc, pentru că la intersecția Mircea cu Ion Rațiu nu poți traversa Mircea decât dacă aștepți trei semafoare. Mai mult de atât trecerea în cauza făcea legătura pietonală dintre zonele Piata Chiliei  și Flămânda, dar Comisia de Circulație ne trimite să ocolim prin parc pe caniculă, pe ploaie, pe vânt, oricând. Totul pentru fluidizarea traficului auto.
Stimați membri ai Comisiei de Circulație și dumneavoastră, înainte de a fi șoferi sunteți pietoni, la fel și copiii dumneavoastră până la vârsta majoratului, iar pietonii nu încurcă traficul, ci fac parte din el”, susține Cristiana Popescu, consilier local USR.

Acesta mai adăugă că traseele pietonale se planifică în funcție de fluxurile de circulație pietonală iar acestea trebuie facilitate pentru că, declarativ, administrația locală susține că încurajează transportul alternativ.

Menționăm că trecerea de pietoni dezafectată de municipalitate se afla pe strada Mircea cel Bătrân, în dreptul magazinului Mega Image. Posibil, consilierul USR, Cristiana Popescu deține informații și în legătură cu dezafectarea pe viitor și a trecerii de pieteni Mircea cel Bătrân intersecție cu Petru Vulcan.
Vom reveni.
 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

Constănțeanul supărat. „Ce primărie din lumea asta dă bani pentru o aplicație specială, doar pentru ea?“

Constănțeanul supărat. Copacul ciuntit din “grădina” lui Chițac


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii