Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:12 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat S-a oprit căldura, deși temperaturile a 3 nopți consecutive sunt sub 10 grade!

ro

20 Apr, 2023 13:04 1603 Marime text


Un constănțean ne-a comunicat nemulțumirea lui vis-a-vis de oprirea căldurii în municipiu. 


Termoficare SRL a oprit agentul termic căldura, începând cu data de 18 aprilie 2023, în conditiile în care, în această perioada la Constanța temperaturile a 3 nopți consecutive sunt sub 10 grade!

Aceasta "condiție" este impusă tot de Termoficare SRL, la începutul sezonului rece 2022: "Totuși, dacă temperaturile medii pe timpul a trei nopți consecutive sunt mai mici de 10 grade Celsius, Termoficare Constanța ar putea da drumul la căldură mai devreme." ,  spune constănțeanul supărat. 

Contactat de cotidianul ZIUA de Constanța, directorul general Termoficare Constanța, Liviu Popa a declarat că pornirea sistemelor centralizate de încălzire toamna și oprirea în primăvară se fac pe niște reguli stabilite în reglementări.

Pornirea sistemelor centralizate de încălzire toamna și oprirea în primăvară se fac pe niște reguli stabilite în reglementări.
 
Când avem consecutive trei nopți cu temperaturi de 10 grade sau mai mari, sunt îndeplinite condițiile de oprire a  căldurii. Când avem toamna, temperaturi medii de 3 nopți consecutive sub10 grade sau 10 grade sunt condiții de pornire a sistemelor municipale de încălzire.
 
Ceea se se întampla acum, vedeam temepraraturile minime nocturne, nu rezultate din măsuratori, ci date de site –uri., a precizat Popa. 

 Liviu Popa a mai punctat că multe asociații au dorit oprirea căldurii încă din luna aprilie. 


Luăm temperaturile de la meteo Dobrogea. Temepraturile sunt minime. Am avut multe solicitări încă de la începutul lunii aprilie de la mai multi agenți economici sau asociații de a le opri caldura. Fiecare consumator are un contor de energie termică și cine a vrut să își oprească căldura mai înainte de a fi indplinite conditiile de temepratura nocturnă medie, a putu să o facă.

Acum parcurgem o perioadă tranzitorie între vremea răcoroasă și vremea caldă care va veni. În unele locuințe se simte un oarecare discomfort termic, dar temepraturile depășesc condițiile prevăzute de reglementări.

Este important de știut că se ia în calcul temperatura medie a nopții. 

Nu temperatura minimă a nopții se ia în calcul, ci temperatura medie a nopții. Așa este reglementarea., a mai punctat Popa. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii