Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat. Poliția Locală aplică "pe sărite" prevederile legale. O instituție publică este acuzată că nu respectă Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice

ro

11 Feb, 2022 00:00 3823 Marime text
  • În conformitate cu HCL al Primăriei Constanța, ocuparea domeniului public cu diverse obiecte pentru semnalizarea locului de parcare constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 – 1.000 lei pentru persoane fizice și între 1.000 si 2.500 lei pentru persoanele juridice
  • Din fotografiile realizate de un constănțean reiese că în fața sediului Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral situat în Constanța, pe Bd. Mircea cel Bătrân nr. 127, sunt puse pe trotuar trei obiecte metalice improvizate folosite pentru blocarea locurilor de parcare din fata instituției
  • Acesta solicită Poliției Locale să aplice urgent prevederile legale în vigoare, să sancționeze unitatea și să înlăture/desființeze acele obiecte folosite pentru blocarea ilegală a trotuarului
  • Menționăm că șeful Direcției Poliție Locale Constanța, Ionuț Dumitru nu a putut fi contactat
 

 
Un constănțean supărat ne-a semnalat faptul că Poliția Locală Constanța aplică "pe sărite" prevederile legale.

„Poliția locală este foarte dură cu cetățeanul obișnuit, însă se face că nu vede încălcările legii făcute de unii mai "speciali".

În conformitate cu HCL al Primăriei Constanța, "ocuparea domeniului public cu diverse obiecte pentru semnalizarea locului de parcare constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 – 1.000 lei pentru persoane fizice și între 1.000 si 2.500 lei pentru persoanele juridice", mai spune Mihai Tănase din Constanța.

Bărbatul a atașat petiției sale și câteva fotografii din care reiese că în fața sediului Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral situat în Constanța, pe Bd. Mircea cel Bătrân nr. 127, sunt puse pe trotuar trei obiecte metalice improvizate folosite pentru blocarea locurilor de parcare din fata instituției.

„Deși este vorba de o artera centrală a orașului, Poliția Locală nu a luat nici o măsură până în prezent, dovadă că acele obiecte improvizate blocheaza trotuarul de foarte multă vreme.

Ba chiar paznicul Apele Române Dobrogea-Litoral este agresiv cu cei ce întreabă de ce este locul blocat, afirmând că locul este dedicat pentru personalul instituției", mai spune constănțeanul.

Acesta solicită Poliției Locale să aplice urgent prevederile legale în vigoare, să sancționeze unitatea și să înlăture/desființeze acele obiecte folosite pentru blocarea ilegală a trotuarului.

Am solicitat un punct de vedere și biroului de comunicare al ABADL în legătură cu această reclamație, pe care îl vom publica în momentul în care îl vom primi.



Menționăm că șeful Direcției Poliție Locale Constanța, Ionuț Dumitru nu a putut fi contactat.
 
Anul trecut a fost aprobat de Consiliul Local Municipal Constanța, Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța care prevede semnalizarea locului de parcare prin marcaje speciale, indicatoare și panouri informative.
 
Potrivit acestuia, dispozitivele pentru semnalizarea locurilor de parcare trebuie să respecte anumite caracteristici - plăcuțele vor fi confecționate din tablă neagră de 2 mm, vopsite cu grund și vopsea galbenă.
 
Inscripționarea se va face cu vopsea de culoare neagră cu caractere de 3 cm iar sintagma „rezervat” va fi boldată. Sub numărul de autorizație se va lipi o bandă reflectorizantă de 5/33 cm, mai arată sursa citată.
 
Plăcuțele vor fi realizate și montate de către orice entitate autorizată în acest sens și vor fi montate la intrarea pe locul de parcare, conform schiței eliberate de către administratorul parcării.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Constanța Rezervarea locului de parcare cu bidoane sau alte obiecte se sancționează cu amendă de până la 1.000 lei

Constănțeanul supărat Un investitor a ieșit cu gardul în stradă. Primăria Constanța recunoaște că s-a greșit în Certificatul de Urbanism
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii