Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:51 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat Plângeri la Primăria Constanța și la Garda de Mediu pentru copacii tratați cu dispreț de antreprenorii lucrărilor din municipiu (VIDEO)

ro

31 May, 2023 00:00 1517 Marime text
  • Partidul Verde a depus plângeri la Primăria Constanța și la Garda de Mediu în legătură cu modalitatea agresivă de lovire a arborilor, deoarece firmele implicate continuă să trateze acești copaci cu dispreț, chiar și după ce au fost sancționate
  • Aceștia susțin că au efectuat vizite pe teren și au încercat în repetate rânduri să discute cu angajații firmelor care efectuează lucrările de reabilitare a marilor bulevarde, pentru a-i încuraja să protejeze copacii, dar adesea au fost ignorați în această privință
  • Garda de Mediu Constanța a anunțat ieri că a amendat din nou antreprenorul proiectului de reabilitare a bulevardului Alexandru Lăpușneanu din municipiu, cu suma de 50.000 de lei, deoarece 60% din numărul arborilor de pe aliniamentul stradal din zona cuprinsă între Casa de Cultură și Trocadero prezintă urme de vătămare a rădăcinilor și a scoarței, 52 de arbori, în special tei
 
 
Partidul Verde a depus plângeri la Primăria Constanța și la Garda de Mediu în legătură cu modalitatea agresivă de lovire a arborilor, deoarece firmele implicate continuă să trateze acești copaci cu dispreț, chiar și după ce au fost sancționate.
 
Membrii Partidului Verde susțin că au efectuat vizite pe teren și au încercat în repetate rânduri să discute cu angajații firmelor care efectuează lucrările de reabilitare a marilor bulevarde, pentru a-i încuraja să protejeze copacii, dar adesea au fost ignorați în această privință.
 
Prin urmare, au recurs la aceste plângeri pentru a proteja copacii și pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la aceste comportamente regretabile.
 

Garda de Mediu a amendat Hidro Salt B 92 și în 2022 pentru praful generat de lucrările de reabilitare a tramei stradale desfășurate în zona City Park Mall


Antreprenorul de pe Lăpușneanu, amendat de Garda de Mediu cu 50.000 de lei pentru mutilarea copacilor
 
Reamintim, ieri, Garda de Mediu Constanța a anunțat că a amendat din nou antreprenorul proiectului de reabilitare a bulevardului Alexandru Lăpușneanu din municipiu, cu suma de 50.000 de lei, deoarece 60% din numărul arborilor de pe aliniamentul stradal din zona cuprinsă între Casa de Cultură și Trocadero prezintă urme de vătămare a rădăcinilor și a scoarței, 52 de arbori, în special tei.

De lucrările de reabilitare se ocupă Hidro Salt B 92 din București, în asociere cu Trace Group Hold PLC din Bulgaria.


Despre Hidro Salt B 92  SRL

Societatea Hidro Salt B 92  SRL a fost înfiinţată în anul 1996 şi are sediul social în Bucuresti, sectorul 2, Str. Viitorului nr. 50. Aceasta este deţinută de Georgeta Băiculescu.

Reamintim, anul trecut, comisarii Gărzii Naționale de Mediu Constanța s-au autosesizat cu privire la praful generat de lucrările de reabilitare a tramei stradale desfășurate în zona City Park Mall din Municipiul Constanța. Pe bd. Al.Lăpușneanu se realizau lucrări și operațiuni, cum ar fi tăierea mecanică a bordurilor și dalelor din beton, manipularea materialelor de construcții pulverulențe, măturarea manuală, fără a fi luate măsuri de prevenire a poluării atmosferei.

Zonele de lucru nu erau umectate și nu erau puse în aplicare orice alte măsuri pentru limitarea emisiilor de praf în atmosfera. Țînând cont și de faptul că zona este intens circulată pietonal, firma de construcții avea obligația să ia toate măsurile necesare pentru limitarea degajării pulberilor în atmosfera. Prin urmare, persoană juridică nu a respectat obligația legală de a se supune tuturor procedurilor și cerințelor legale care să conducă la prevenirea, eliminarea sau reducerea impactului asupra aerului înconjurător și a mediului ca întreg, fapta ce contravine prevederilor Legii 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător și se sancționează cu amendă cuprinsă între 5.000 lei și 15.000 lei.

Aceeași societate, având calitatea de antreprenor general al lucrărilor, a fost sancționată cu amendă maximă prevăzută de Legea 104/2011, dispunându-se totodată și măsuri pentru conformarea cu cerințele legale.
 
VIDEO:



PRECIZĂRI:


Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Constănțeanul supărat. Concluzia unui deținător de mașină electrică „Plata parcării ne costă mai mult decât încărcarea"!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii