Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:36 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat O instanță din București a anulat o HCL. Primăria nu mai poate da amenzi! Motivul pentru care spațiile verzi sunt invadate de mașini (galerie foto)

ro

08 Jul, 2020 00:00 3998 Marime text
  • Locuitorii din mai multe cartiere sunt nemulțumiți de numărul mare de mașini parcate pe spațiile verzi din oraș
  • Momentan, Poliția Locală nu poate aplica nicio sancțiune, deoarece recent, o instanță din București au anulat articolele 20 și 38 din Hotărârea Consiliului Local nr.184/2013 privind îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța
  • Consiliul Local Municipal urmează să adopte o nouă hotărâre care să remedieze această situație, potrivit Biroului de presă al municipalității, Diana Sobaru
 
Este vară și constănțenii dar și turiștii iau cu asalt stațiunea Mamaia în căutarea relaxării.
În timp ce răcoresc la terase sau pe plajă, mașinile stau și ele tolănite spațiile verzi din stațiune, vezi galeria foto. Aceeași situație se întâlnește și în oraș.
Locuitorii din mai multe cartiere sunt nemulțumiți, însă în acest moment, Poliția Locală nu poate aplica nicio sancțiune, deoarece recent, o instanță din București au anulat articolele 20 și 38 din Hotărârea Consiliului Local nr.184/2013 privind îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, care prevedea printre altele sancționarea cu amendă a celor care parchează pe spațiul verde.
Până în această vară, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală desfășurau periodic activități care aveau ca scop respectarea prevederilor H.C.L 184/2013 iar oprirea/staționarea pe spațiul verde a autoturismului, putea atrage răspunderea contravențională a deținătorului legal/conducătorului autovehiculului cu amendă cuprinsă între 400 – 800 de lei în cazul persoanelor fizice și 500 – 1.000 de lei în cel al persoanelor juridice.
Procesul ar fi  fost deschis de o turistă nemulțumită că anul trecut a fost sancționată după ce și-a parcat mașina pe spațiul verde din Mamaia.
Consiliul Local Municipal urmează să adopte o nouă hotărâre care să remedieze această situație, potrivit Biroului de presă al municipalității, Diana Sobaru.
Până la remedierea situației, atât constănțenii cât și turiștii care parchează autoturismele pe spații verzi nu mai pot fi amendați.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii