Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:40 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat. Noul regulament al parcărilor are aceeași vulnerabilitate ca vechiul regulament în temeiul căreia a fost anulat

ro

24 Apr, 2021 00:00 2431 Marime text
  • Consilierii locali municipali au adoptat ieri în cadrul ședinței ordinare de CLM, Regulamentul parcărilor publice din municipiul Constanța
  • O constănțeancă remarcă în legătură cu noul regulamentul parcărilor, "că are aceeași vulnerabilitate ca vechiul regulament în temeiul căreia a și fost anulat, și anume că trebuie trimis SMS (pentru primele 30 de minute gratuite), fără alternativă
  • Vă reamintim vechiul regulament al parcărilor din municipiul Constanța a fost atacat și anulat în instanță de o asociație civică condusă la acel moment, chiar de actualul primar, Vergil Chițac, tocmai din cauza faptului că respectiv faptul că nu stabilea și alte modalități de achitare a tarifului de parcare decât prin intermediul SMS
  • Actualul regulament prevede ce-i drept introducerea parcometrelor, însă momentan acestea nu au fost achiziționate

Consilierii locali municipali au adoptat ieri în cadrul ședinței ordinare de CLM, Regulamentul parcărilor publice din municipiul Constanța.
Consilierii locali PSD au propus cinci amendamente, dar niciunul nu a fost aprobat, astfel că regulamentul a fost aprobat în forma propusă de primarul Vergil Chițac, în calitate de inițiator.

O constănțeancă remarcă în legătură cu noul regulamentul parcărilor, "că are aceeași vulnerabilitate ca vechiul regulament în temeiul căreia a și fost anulat, și anume că trebuie trimis SMS (pentru primele 30 de minute gratuite), fără alternativă.

Aș vrea totuși să amintesc noii administrații cum a fost anulat în instanță regulamentul de acces în zona peninsulară: ”emiterea actului normativ ce reglementează accesul în zona peninsulară a fost făcută fără întocmirea unei evaluări prealabile a impactului asupra domeniilor social, economic și de mediu, asupra bugetului general consolidat sau asupra legislației în vigoare, așa cum impune art. 7 din Legea nr. 24/2000.”
Sper că primăria a făcut acest studiu, în ciuda faptului că doar cu câteva zile înainte de vot a publicat tarifele", susține constănțeanca supărată.
Vă reamintim vechiul regulament al parcărilor din municipiul Constanța a fost atacat și anulat în instanță de o asociație civică condusă la acel moment, chiar de actualul primar, Vergil Chițac, tocmai din cauza faptului că respectiv faptul că nu stabilea și alte modalități de achitare a tarifului de parcare decât prin intermediul SMS, că nu s-a reglementat competența privind stabilirea și modificarea tarifului de parcare și nici destinația sumelor încasate cu titlu de tarif de parcare.
Actualul regulament prevede ce-i drept introducerea parcometrelor, însă momentan acestea nu au fost achiziționate de municipalitate.
 
Citește și:

S-a stabilit data la care ar putea fi anulat Regulamentul parcărilor publice din Constanța!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii