Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:43 20 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţeanul supărat Locuitorii de pe strada Iosif Ivanovici din Constanţa, nemulţumiţi că o autorizaţie dată de Primărie le-a luat lumina naturală

ro

09 Oct, 2019 00:00 2552 Marime text
În două decenii de administraţie PSD, la Constanţa, a devenit ceva normal să te muţi într-o casă în care ai soare un număr de ore pe zi, iar după câţiva ani, un aviz de construire dat de primărie să-ţi ia lumina naturală pentru totdeauna, susţin reprezentanţii USR Constanţa.
 
„Dispreţul autorităţilor locale pentru constănţeni îl vedem în toate aspectele cotidianului, dar parcă cea mai acută desconsiderare o regăsim în construcţiile care iau lumina naturală a vecinătăţilor locuite. De o astfel de situaţie se plâng acum locuitorii de pe strada Iosif Ivanovici nr.21, din cartierul Compozitorilor. Primăria nu doar că a închis de nenumărate ori ochii, dar a dat şi PUZ-uri cu dedicaţie, care le-au permis unora să crească regimul de înălţime autorizat, să nu ţină cont de suprafeţele minime de spaţii verzi şi nici de spaţiile pentru locuri de parcare.  Odată ce vom ajunge în Consiliul Local, eliminarea acestor situaţii şi investigarea construcţiilor reclamate ca abuzive se vor număra printre preocupările noastre majore”, spune conducerea USR Constanţa.
 
De cealaltă parte a baricadei, Primăria Constanţa trimite locuitorii zonei să citească rezultatele unui sondaj realizat de experţii Băncii Mondiale la nivel naţional. Potrivit acestuia, Constanţa se numără printre oraşele pe care oamenii le percep drept atractive. Conform acestui sondaj, 22,2% dintre români ar alege să se mute la Constanţa. Acesta este motivul pentru care oraşul este într-o continuă dezvoltare şi au apărut mai multe cartiere şi străzi noi.
 
„În cartierul Compozitorilor, de exemplu, Primăria Municipiului Constanţa, prin SC Confort Urban SRL, continuă programul de investiţii în trama stradală. Echipele administratorului drumului public au demarat lucrările de pregătire a terenului pe strada Cella Delavrancea. Strada de pământ este construită de la zero, lucrarea fiind executată din fondul de investiţii. Se consolidează infrastructura străzii. Drumul este săpat, compactat şi se vor turna mai multe straturi de piatră pentru ca suprafaţa să fie asfaltată.
 
De asemenea, în această săptămână echipele SC Confort Urban SRL continuă intervenţiile pe străzile Alexandru Bogza, Prelungirea Eduard Caudella şi Dumitru Kiriac”, mai informează administraţia locală.
 
Sursa foto: Facebook / USR Constanţa 

Ti-a placut articolul?

Comentarii