Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:40 23 02 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat! Facturile la întreținere au explodat. „1 mc apă caldă = 60,87 lei?! Nu e o greșeală!” (GALERIE FOTO)

ro

18 Jun, 2022 00:00 10099 Marime text
  • De la 1 mai 2022, constănțenii nu mai beneficiază de subvenție iar facturile la întreținere pentru aprilie -luna mai au explodat
  • Prețul pentru gigacalorie este de la 1.337.79 lei, inclusiv TVA
  • Acesta este motivul pentru care prețurile la apa caldă plătită de constănțenii care sunt abonații sistemului centralizat variază între 54 și 75 de lei, funcție de numărul abonaților rămași în sistem și care locuiesc în cadrul asociațiilor de locatari și dar și de pierderile din rețea
 

 
De la 1 mai 2022, constănțenii nu mai beneficiază de subvenție iar facturile la întreținere pentru aprilie -luna mai au explodat.
 
Încălzirea apei se calculează potrivit tarifului aprobat de Consiliul Local Constanța, potrivit deciziei președintelui ANRE privind aprobarea prețului reglementat pentru energia termică livrată de SACET (sistemul de alimentare centralizată cu energie termică).
 
Prețul pentru gigacalorie este de la 1.337,79 lei, inclusiv TVA.
 
Acesta este motivul pentru care prețurile la apa caldă plătită de constănțenii care sunt abonații sistemului centralizat variază între 42 și 74,79 de lei/mc, funcție de numărul abonaților rămași în sistem și care locuiesc în cadrul asociațiilor de locatari și dar și de pierderile din rețea.
 
Constănțenii sunt revoltați.
 
„Nu mi se pare normal ca apa caldă(încălzirii apei ) este 42 de lei! 42 lei+12 lei m3 de apa rece, 54 lei un m3 de apă caldă? Vai de noi! Așa ceva!”, spune o constănțeancă supărată.
 
„Din păcate pe 3 mc am plătit vreo 130 lei, plus restul cheltuielilor”, spune o altă constănțeancă.


 sursă foto: Facebook

„Pentru 2,5 mc de apă caldă ×60lei mc ×tva am plătit 170 lei. Folosesc apă caldă doar pentru duș”, susține un alt constănțean.
 
„Pentru 8 mp apă caldă, plus 7mp rece am plătit 601 lei!! Să cad jos din picioare când am văzut lista de întreținere!”, completează o altă constănțeancă supărată.
 
„La Constanța este cel mai ridicat preț și la gigalorie, în Tomis Nord s-a înghețat toată iarna, caloriferele erau ca la soare, apă caldă o zi da, doua zile ba”, spune un alt locuitor al municipiului.


 sursă foto: Facebook


„De la 1 mai, prețul unui mwh este de 1150,29 lei. De aceea costurile imense. Nu cred că trebuie lăsată așa situația pentru ca va deveni obișnuința!”, spune un alt constănțean supărat.

O constănțeancă care locuiește în zona Macul Roșu ne-a sesizat  că tariful mc de apă caldă afișat pentru luna mai este de 91,39 lei, din care costul apei reci este de 11,81 lei/mc. Femeia susține că și în lunile în care era în vigoare subvenția în cadrul asociației din care face parte, mc de apă caldă costa 31,45 lei.

Directorul Termoficare Constanța SRL, Liviu Dorel Popa a precizat pentru ZIUA de Constanța că de la 1 aprilie nu se mai acordă subvenție la căldură prin urmare se plătește prețul întreg pentru gicalorie, acest fiind motivul pentru care prețul încălzirii apei calde a crescut.
 
Popa spune că acolo unde costurile sunt prea mari trebuie sesizat președintele de Asociație și dacă problema nu se rezolvă punctual, constănțenii pot să se adreseze Termoficare Constanța SRL pentru o verificare în teren.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Citește și:

Constănțeanul supărat. Accesul din „cartierul consilierilor” pe plaja din Faleză Nord se face pe un drum de țară (GALERIE FOTO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii