Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stelian Ion (USR) - „I-am trimis primarului Făgădău un ghid referitor la procedura de toaletare. Nu a ținut cont și continuă să ciopârțească arborii din oraș”

ro

07 Apr, 2020 00:00 4344 Marime text

Pomacost SA, firma de casă a fostului primar Radu Mazăre, continuă să presteze servicii de tăiere, toaletare și tăiere de corecție arbori din municipiul Constanța. Ultimul contract cadru relevant a fost atribuit pe 28 martie 2019 pentru care celebra firmă încasează 6.785.183 lei, fără TVA. Și tot anul trecut, Pomacost primea de la Primărie încă 1,3 milioane de lei tot pentru tăierea copacilor din Constanța timp de două luni iar în octombrie 2018, Pomacost SA a fost prinsă și în contractul de un milion de euro pentru achiziția de flori și arbuști, iar în septembrie 2018 încasa de la primărie peste 46.000 lei doar pentru udarea celor 16 palmieri din oraș. Una peste alta, de-a lungul anilor, Pomacost a făcut zeci de milioane de euro din contractile cu primăria Constanța, de pe vremea când Radu Mazăre, era de părere că la Constanța nu avem nevoie de spațiu verde pentru că avem ventilație naturală dinspre mare.


Deputatul USR de Constanța Stelian Ion spune că acțiunile masive de ciuntire a arborilor din oraș, purtând denumirea improprie de ”toaletare”, marca Pomacost via Primăria Constanța, continuă și astfel se distruge un filtru important, cu funcție purificatoare și bactericidă.
„În ultimii ani, Primăria Constanța a atribuit milioane de lei pentru toaletarea arborilor. Operațiunea «toaletarea», adică ciuntirea arborilor din Constanța, ascunde o afacere de milioane de euro, bani care se varsă în buzunarele firmelor apropiate, în speță Pomacost. După ce a distrus toți teii de pe aliniamentul bulevardelor și ceilalți arbori din cartiere, acum stropește cu tot felul de substanțe pe străzi, cu alai și camere de luat vederi pentru clipuri electorale. În condițiile în care Ministerul Sănătății a precizat clar că dezinfectarea străzilor nu ajută la combaterea COVID-19. Alți bani aruncați pe fereastră aiurea, în timp ce se plânge că nu are fonduri pentru dezinfectarea scărilor de bloc”, declară Ion.
Deputatul adăugă faptul că i-a trimis primarului Decebal Făgădău un ghid referitor la procedura de toaletare. Dar, adaugă Stelian Ion, nu a ținut cont de el și a continuat să ciopârțească arborii din oraș.
“Domnule primar Decebal Făgădău, măcar în ceasul al 12-lea, încetați masacrarea arborilor din Constanța! Nu mai acționați în favoarea firmelor favorite și împotriva sănătății publice!”, conchide deputatul USR de Constanța.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii