Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:08 09 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat Casa Embiricos, care ar trebui să devină un incubator de afaceri, în pericol! Bucăți solide de tencuială au căzut de la înălțime!

ro

03 Nov, 2020 00:00 3381 Marime text
  • Locuitorii din zona peninsulară au sesizat faptul că în weekendul care a trecut, strada Nicolae Titulescu din Constanța a fost "inundată" de bucăți de tencuială care s-au desprins dintr-o clădire
  • Este vorba despre Casa Embiricos, construită în anul 1922, cunoscută drept Palatul Navigaţiei, unul dintre cele mai fotografiate obiective de către turişti. Frumuseţea arhitecturală a clădirii este în mare discrepanţa cu starea avansata de degradare în care se află astăzi construcţia
  • Primarul Vergil Chițac s-a sesizat în legătură cu cele întâmplate și a anunțat că are în rezolvare situația
  • Vă reamintim, în vara anului trecut a fost desemnată de către municipalitate, firma care se va ocupa de transformarea Casei Embiricos din zona Peninsulară în incubator de afaceri

Locuitorii din zona peninsulară au sesizat faptul că în weekendul care a trecut, strada Nicolae Titulescu din Constanța a fost "inundată" de bucăți de tencuială care s-au desprins dintr-o clădire.
"Noroc ca în acel moment nu trecea nimeni pe strada, pentru că am fi vorbit acum despre o tragedie", semnalează Simona N din Constanța.

Este vorba despre Casa Embiricos, construită în anul 1922, cunoscută drept Palatul Navigaţiei, unul dintre cele mai fotografiate obiective de către turişti. Frumuseţea arhitecturală a clădirii este în mare discrepanţa cu starea avansata de degradare în care se află astăzi construcţia.

Dacă multe dintre ruinele din Zona Peninsulară se află în proprietatea unor privați, Casa Embiricos a revenit Primăriei.

De altfel, primarul Vergil Chițac s-a sesizat în legătură cu cele întâmplate și a anunțat că are în rezolvare situația.

Vă reamintim, în vara anului trecut a fost desemnată de către municipalitate, firma care se va ocupa de transformarea Casei Embiricos din zona Peninsulară în incubator de afaceri.
Proiectul prevede reabilitarea, modernizarea și dotarea clădirii din strada Nicolae Titulescu, nr.13, (Casa Embiricos - fostul Palat al Navigației) și transformarea ei într-un incubator de afaceri modern, care se dorește să devină primul hub regional dedicat industriilor creative pentru antreprenorii din partea de sud-est a României.

Incubatorul va putea găzdui 17 întreprinderi mici și mijlocii nou înființate și peste 160 de persoane cărora le va putea fi oferită consultanță în managementul și dezvoltarea afacerilor, în servicii juridice și de contabilitate.

Potrivit contractului, elaborarea documentaţiei tehnico-economice (DTAC, PT) se va face în două faze, cu respectarea următoarelor condiţii: faza I– Elaborare Proiect pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC), Documentaţie Tehnică pentru Organizarea Execuţiei Lucrărilor ( DTOE), Proiect Tehnic (PT) şi detalii de execuţie (DDE) şi Faza II – Prestarea serviciului de asistenţă tehnică din partea proiectantului.


Valoarea totala a achiziţiei (fără TVA) este de 165.400 lei.

Contractul a fost atribuit bucureştenilor de la Studio Art Construct SRL, cu sediul social pe strada Aleea Gorneşti, Nr. 3, Bucureşti. Studio Art Construct SRL în datele Registrului Comerţului
Înfiinţată în 2007, cu o experienţă pe piaţă de un deceniu, Studio Art Construct (SAC) reinventariază şi promovează conceptul arhitectural. Asociat unic şi administrator al societăţii este Cătălin-Florin Ghiţă. Obiectul principal al firmei sunt activităţile de arhitectură.


Citește și:

A fost desemnată firma care se va ocupa de transformarea Casei Embiricos din zona Peninsulară în incubator de afaceri
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii