Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:53 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat. „Achiziţia administrației Chițac de material dendro-floricol în valoare de 20.000.000 euro, miroase de la o poştă a tun, a jaf"

ro

20 Sep, 2022 11:09 4526 Marime text
În timp ce alți primari sau președinți de CJ inaugurează obiectiv după obiectiv, constănţenii au rămas cu pozele dintre cei trei şi cu şantierele deschise pentru proiectele demarate de administraţia PSD în perioada 2016-2020. Nimic nou, nimic din cele promise în campania electorală, nimic din Cluj sau Oradea la Constanţa.

„ Doar aroganţă, nesimţire, blocarea sau, după caz, asumarea ideilor noastre şi...tunuri.
Da, tunuri, dragii mei.

Multă vreme am crezut că tunurile din bani publici sunt doar apanajul administraţiei PSD. M-am înşelat. Evident că este şi apanajul lor, doar că noua administraţie liberală pare să-şi fi propus să bată toate recordurile în domeniu.

Recent, Primăria condusă de Vergil Chiţac a publicat pe SEAP un anunţ privind achiziţionarea de material dendro-floricol pentru plantat. Valoarea totală şi rotunjită este de 98 milioane de lei, adică 20.000.000 euro.


Să mai citim o dată: 20.000.000 euro pentru arbori, arbuşti decorativi şi arbuşti pentru gard viu, liane decorative, trandafiri şi plante decorative. Ca să ne facem o idee despre ce înseamnă aceşti bani, să spunem că ei reprezintă aproximativ 7,9% din veniturile estimate sau 6,8% din cheltuielile proiectate în bugetul pe anul 2022 sau 17,6% din bugetul destinat dezvoltării municipiului Constanţa.

Ca să ne facem o idee şi mai clară, reabilitarea atât străzii Ştefan cel Mare, cât şi a tronsonului cuprins între Gara CFR şi Staţiunea Mamaia, este mai ieftină. Primul proiect ne costă în jur de 89.860.000 lei, adică 18.340.000 de euro, al doilea aproximativ 91.370.000 lei, adică 18.650.000 euro. Deci, în anul 2023 Primăria şi-a propus să spargă pe floricele mai mulţi bani decât pe oricare dintre cele două mari obiective de investiţii menţionate mai sus, obiective începute de Făgădău şi asumate cu seninătate de Chiţac.
       
Desigur, lista cu ce se poate face de 20.000.000 euro este lungă, de la Spitalul Municipal de Boli Infecţioase, la creşe, grădiniţe, şcoli, licee, săli de sport, pieţe şi până la toate parcurile din oraş. Interesant ar fi să vedem şi câţi ani vor face la final cei care vor analiza ofertele, întrucât această achiziţie miroase de la o poştă a tun, a jaf ordinar", susține consilierul local USR, Mihai Ochiuleț.

Alesul local speră ca „DNA să monitorizeze cu atenţie această achiziţie, mai ales că deja se vorbeşte în spaţiul public despre faptul că numele potenţialului câştigător ar fi strâns legat de numele unui important personaj din anturajul primarului Chiţac".


PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:
Municipiul este plin de tranșee iar primăria Constanța vrea să plătească peste 80 de milioane de lei pentru trandafiri și plante decorative!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii