Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:22 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Petitie impotriva modificarii OUG 50/2010 si aplicarea corecta a ei

ro

13 Sep, 2010 21:51 1661 Marime text

Solicitam guvernului sa fie responsabil si sa pastreze in forma actuala Ordonanta de Guvern nr. 50 / 2010. Nu exista niciun motiv pentrun care bancile sa nu fie obligate sa respecte legislatia europeana in ceea ce priveste TOATE contractele cu persoanele fizice. Eliminarea obligativitatii alinierii la prevederile legale ale contractelor incheiate inainte de aparitia acestei ordonante ar permite bancilor sa incaseze in continuare sume importante din comisioane abuzive, in detrimentul clientilor.

SUNTETI IMPOTRIVA RASPUNSULUI DAT DE ANPC (AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILOR) de mai jos conform caruia:

Pentru contractele de credit aflate in derulare, in care dobanda era compusa din dobanda de referinta a bancii + o marja fixa, suntem de acord ca noua formula de calcul sa includa indicele de referinta aferent valutei in care a fost acordat creditul + o marja fixa, compusa din marja fixa existenta in contractul initial, valabila la data semnarii contractului si diferenta dintre valoarea dobanzii de referinta si valoarea indicelui de referinta, valabile la data intrarii in vigoare a O.U.G nr 50 / 2010.

Amintim ca, in contextul reducerilor salariale si a cresterii preturilor tutror alimentlor si serviciilor,

din ce in ce mai multi romani ajung in imposibilitatea achitarii ratelor la banca.

Cerem Guvernului o sansa la normalitate.

Semneaza petitia.

Sursa: www.creditbcr.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii