Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:34 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce trebuie sa stiti inainte de refinantarea unui credit

ro

20 Jun, 2011 16:43 2757 Marime text
s29870ziare.jpgRefinantarea unui imprumut poate fi o metoda eficienta pentru imbunatatirea situatiei financiare personale, insa poate reprezenta si o "capcana".

Inainte de a decide asupra unei refinantari, specialistii recomanda sa luati in considerare cateva aspecte esentiale, potrivit Investopedia:

Am destul timp sa analizez bine oferta?

Daca nu aveti timp liber suficient, aveti alte probleme personale majore sau sunteti stresat, este mai bine sa amanati momentul refinantarii. Motivul? Din cauza stresului suplimentar, este foarte posibil sa faceti greseli importante sau sa nu dati atentie, de exemplu, informatiilor scrise in font foarte mic pe contractele de acest gen. Refinantarii trebuie sa-i acordati o importanta la fel de mare ca si imprumutului initial.

Ma ajuta cu adevarat din punct de vedere financiar?

Multe persoane cred ca refinantarea unui credit inseamna ca vor avea mai putin de platit, de exemplu, altfel nu ar face acest pas. Dar cat de realista este aceasta presupunere? Pot aparea o serie intreaga de evenimente neprevazute - pierderea jobului, diverse urgente - care pot transforma refinantarea dintr-un lucru pozitiv in unul negativ.

Este imposibil sa prevedem astfel de evenimente, dar putem lua o hotarare in cunostinta de cauza: daca vor aparea pierderi, ati fi in stare sa le suportati? Daca raspunsul este nu, refinantarea nu ar trebui sa fie o optiune.

Ma calific pentru refinantarea dorita, la costuri acceptabile?

Inainte de a lua o astfel de decizie, analizati cu mare atentie piata. Informatii puteti gasi atat pe Internet, dar puteti sa cereti date detaliate de la banci sau de la brokeri specializati.

Luati in calcul nivelul veniturilor din ultimul an si cereti un calcul "la prima mana", pentru a vedea daca va puteti permite o refinantare.

Pot plati?

Aveti deja un credit pe care nu il puteti rambursa? Chiar daca brokerii sau banca de la care faceti imprumutul va spun ca refinantarea este solutia cea mai buna, acest lucru este putin probabil.

Atata timp cat nu puteti plati un imprumut, sansele de a reusi rambursarea altuia sunt extrem de reduse, spun specialistii.

Sursa: Ziare.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii