Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:25 20 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sezon estival compromis? Avem notificarea ABADL. Peste 100 de operatori de plajă nu-și vor putea primi sectoarele de nisip înainte de 1 iulie! (documente)

ro

08 Apr, 2021 00:00 2920 Marime text
  • Reprezentanţii ABADL îi invită pe cei peste 100 de operatori de plajă care au contracte de închiriere pe sectoarele din Năvodari şi Mamaia în vederea semnării actelor adiționale, prin care se va modifica valoarea chiriei corespunzătoare cu lipsa de folosință a sectoarelor de plajă
  • Potrivit notificărilor transmise tuturor operatorilor de plajă Mamaia (subsector Mamaia VII - 14 la sud și subsector Năvodari II - 45 la nord), urmează să se scadă chiria aferentă celor 76 de zile lipsă de folosință a nisipului
  • ABADL transmite că se află în imposibilitatea predării sectoarelor de plajă până la data de 01.07.2021, din cauza lucrărilor de înnisipare
  • Lucrările la tronsonul Mamaia au început în toamna anului 2020 și se estima că se vor finaliza în luna aprilie 2021, dar iată că termenul a fost doar unul mult prea optimist


Reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) i-au invitat în aceste zile pe teren pe cei peste 100 de operatori de plajă care au contracte de închiriere pe sectoarele din Năvodari şi Mamaia în vederea semnării actelor adiționale, prin care se va modifica valoarea chiriei corespunzătoare cu lipsa de folosință a sectoarelor de plajă.

Potrivit notificărilor transmise tuturor operatorilor de plajă Mamaia (subsector Mamaia VII - 14 la sud și subsector Năvodari II - 45 la nord), urmează să se scadă chiria aferentă celor 76 de zile lipsă de folosință a nisipului din chiria anuală. O astfel de notificare poate fi consultată în secțiunea "documente".

ABADL transmite că se află în imposibilitatea predării sectoarelor de plajă până la data de 01.07.2021, din cauza lucrărilor de înnisipare, lucrări prevăzute în cadrul proiectului cu finanţare europeană în valoare de aproximativ 1 miliard de euro.

Reamintim că, în luna noiembrie a anului curent au demarat lucrările cuprinse în cadrul proiectului “Protecția și Reabilitarea părții Sudice a litoralului Românesc al Mării Negre în zona Mamaia”, parte a proiectului major “Reducerea eroziunii costiere faza II (2014-2020)” și care reprezintă o continutate a proiectului implementat cu succes la sfârșitul anului 2015, în Faza I.
Lucrările la tronsonul Mamaia au început în toamna anului 2020 și se estima că se vor finaliza în luna aprilie 2021, dar iată că termenul a fost doar unul mult prea optimist.

Lucrările de înnisipare a plajelor pe o lungime de 6.950 de metri (cuprinsă între hotel Sulina și plaja Năvodari - reper Arena Regia) și extinderea unei construcții hidrotehnice existente.
Profilul plajei emerse înnisipate este de 100 m lățime, la cota de cel puțin +2 m, pe o perioada de timp de 50 de ani.Citește și:

ABADL Operatorii de plajă care au contracte de închiriere pe sectoarele din Năvodari și Mamaia, invitați pe teren
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii