Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:13 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Limuzină unicat Lexus LS 600h este maşina oficială a nunţii regale din Monaco

ro

01 Jul, 2011 00:00 5160 Marime text
Lexus.jpg O variantă specială a modelului Lexus LS 600h L va fi maşina oficială la nunta regala a Alteţei Sale Serenisime, Printul Albert al II-lea de Monaco cu Charlene Wittstock, nunta ce va avea loc sâmbătă, 2 iulie 2011. Versiunea specială este unul dintre cele 7 vehicule hybrid Lexus LS 600h ce vor fi utilizate pentru transportul membrilor familiei Regale de Monaco în ziua nuntii.

Automobilul a fost trimis de curând la Palat, împreună cu acoperişul transparent special, una dintre dotările cele mai distincte ale acestei versiuni "Landaulet" a modelului LS 600h L.

Termenul Landaulet face referire la denumirea tipului de caroserie cu acoperiş retractabil pentru locurile din spate, care era popular la maşinile luxoase din primele decenii ale secolului trecut.

Acest stil deosebit a fost ales pentru limuzina de nuntă Lexus LS 600h L, astfel încât să fie asigurată o vizibilitate perfectă atât din interiorul cât şi din exteriorul automobilului, de-a lungul turului pe care cuplul regal îl va face pe străzile Principatului pentru a saluta şi a primi felicitările cetăţenilor monegasci. Deoarece era necesară găsirea unei soluţii care să protejeze cuplul regal în caz de ploaie, păstrând însă o vizibilitate perfectă, a fost creat un acoperiş transparent special realizat din policarbonat ultra-uşor, care a fost proiectat şi produs după tehnologii aero-spaţiale.

Pe data de 2 iulie, limuzina unica LS 600h va purta cuplul regal de la Rocher până în portul Monaco şi la Biserica Sainte-Dévote unde, conform tradiţiei, Prinţesa îşi va depune buchetul de mireasă.

Deşi versiunea Landaulet a modelului Lexus LS 600h L va fi văzută, este puţin probabil să poată fi şi auzită, deoarece majoritatea timpului va rula în modul zero emisii, utilizând doar motorul electric.

Alegerea uneia dintre cele mai avansate şi ecologice limuzine de pe piaţă corespunde perfect angajamentului binecunoscut al Alteţei Sale Serenisime Prinţul Suveran de Monaco privind inovaţia şi protecţia mediului, precum şi dorinţei sale de minimizare a impactului ceremoniei de nuntă asupra mediului.

Lexus este furnizor Oficial al Casei Regale de Monaco

În luna aprilie a acestui an, marca Lexus a devenit Furnizor oficial al Casei Regale de Monaco. Alteţa Sa Serenisimă Prinţul Albert de Monaco este deosebit de interesat de soluţiile inovative pentru protecţia mediului şi dezvoltare sustenabilă din intreaga lume, dovadă fiind Fundaţia Prinţul Albert de Monaco infiinţată în 2006, care derulează peste 150 de proiecte de monitorizare a efectelor încălzirii globale asupra mediului inconjurător şi a speciilor pe cale de dispariţie. Fundaţia oferă de asemenea suport în gestionarea resurselor de apă din regiunile aflate în dezvoltare. Ca şi acţiuni recente, Alteţa Sa Serenisimă a definit un set de acţiuni derulate de Casa princiara în direcţia mobilităţii sustenabile şi a cerut guvernului să realizeze un plan pe termen lung, cu accent pe reducerea efectelor vehiculelor asupra mediului înconjurător.

Sursa:masini.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii