Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:23 15 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eterniti ne prezintă un Cayenne exagerat de scump

ro

16 Sep, 2011 01:00 1553 Marime text

auto.jpgDeci, cum stă treaba cu SUV-ul celui mai nou producător auto din lume? Ei bine, în funcţie de principiile tale automobilistice şi de felul în care priveşti situaţia, ai putea spune că nu prea roz.

În cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, TopGear a aflat că noul Eterniti Hemera este, de fapt, un Porsche Cayenne uşor modificat, care la rândul lui este un VW Touareg în haine regale. Şi e al naibii de scump şi exagerat de ridicat în slăvi de PR-iştii Eterniti comparativ cu ambele modele nemţeşti pe care este bazat.

Constructorul britanic a declarat că toate panourile caroseriei lui Hemera diferă faţă de cele ale celor două SUV-uri amintite anterior, şi realizate din materiale compozite pe bază de carbon. Mda, profilul şi farurile alea nu mint pe nimeni, sinceri să fim. Sub capotă poţi întâlni acelaşi agregat V8 de 4,8 litri care echipează Cayenne-ul, un pic mai puternic (620CP şi 290km/h viteză maximă)decât cel de sub capota lui Cayenne. În privinţa interiorului, oficialii Eterniti au declarat că ne vor da mai multe detalii şi poze cu acesta pe la sfărşitul lui 2011.

Dacă stai să te gândeşti un pic şi îmi permiţi s-o spun verde-n faţă, numai un prostălău ar fi de acord să dea 174,000 de euro pe un Cayenne tunat de englezi. În fine, constructorul britanic a declarat că va începe producţia lui Hemera la începutul lui 2012, SUV-ul Eternitiurmând să fie ansamblat într-o fabrică nouă situată la periferia capitalei Regatului Unit.

Dar totuşi, de ce fac băieţii ăştia atât de mult tam-tam în legătură cu cât de britanică este maşina lor şi cât de exclusivă va fi printre alte măgăoaie de lux, nu ştim, şi nici nu prea ne interesează. Mai bine ar recunoaşte că-s doar nişte tuneri lipsiţi de imaginaţie şi atât.

Intenţia celor de la Eterniti este bună, dar produsul final este o mare dezamăgire.

Sursa: Topgear.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii