Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 20.000 de lucrători MAI, alocaţi pentru protecția secțiilor de vot și paza urnei mobile

ro

03 Jun, 2016 17:41 1791 Marime text
Astăzi, la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a avut loc ședința Comisiei Tehnice Centrale, condusă de ministrul Petre Tobă.

„După cum cunoașteți, împreună cu toți membrii Comisiei Tehnice Centrale am sprijinit încă de la început activitatea AEP și BEC și a celorlalte instituții care au atribuții în organizarea alegerilor. Aș vrea să subliniez încă o dată foarte buna colaborare între toate ministerele și instituțiile care compun Comisia Tehnică Centrală, care compun Comisiile tehnice județene și Comisia Tehnică a Municipiului București”, a spus Petre Tobă.

 
Din perspectivă organizatorică a atribuțiilor sale legale, MAI a finalizat:
  • achiziționarea a peste 18.000.000 timbre autocolante, confecționarea a peste 93.000 ștampile cu mențiunea ”VOTAT” și tipărirea buletinelor de vot.
  • au fost instituite măsurile de protecție și pază la toate sediile birourilor electorale și toate aceste birouri electorale au fost repartizate în responsabilitatea structurilor de ordine publică.
  • s-a asigurat sprijinul pentru AEP, INS și pentru STS, pentru toate activitățile de instruire și toate celelalte activități corespunzătoare procesului electoral.

„Astăzi, după cum cunoașteți, este în derulare cea de-a treia testare a Sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal. Totodată, structurile de evidență a persoanelor și administrare a bazelor de date au efectuat verificări în Registrul Național de Evidența a Persoanelor privind datele de stare civilă și domiciliul persoanelor și au transmis AEP toate aceste evaluări, toate aceste rezultate. Aceste acțiuni au vizat verificările privind schimbările de reședință ale persoanelor”, a mai spus Petre Tobă.

 
Conform lui Petre Tobă, în urma acestor verificări, Poliția Română a deschis 23 dosare penale și a aplicat 231 de contravenții pentru nerespectarea legislației. „Cer Poliției Române să continue aceste verificări inclusiv până în ziua votului”, a spus Tobă.
Pentru preîntâmpinarea unor evenimente deosebite, înlăturării riscurilor și vulnerabilităților, structurile teritoriale ale IGSU au efectuat controale tehnice de specialitate în toate cele 18.616 de secții de votare.
 
Pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică necesar bunei desfășurări a campaniei electorale, până în prezent, structurile de ordine publică ale MAI au asigurat ordinea publică la 1.285 de manifestări publice cu caracter electoral, organizate în 798 de localități precum și în municipiul București.
 
Pentru buna desfășurare a ordinii și liniștii publice, MAI a prevăzut și a angrenat 65.815 angajați, astfel:
  • Pentru protecția secțiilor de vot și paza urnei mobile, sunt alocați 23.453 de lucrători MAI;
  • Pentru menținerea ordinii publice atât în proximitatea secțiilor de votare cât și pe raza localităților avem alocate 30.067 de efective;
  • Pentru intervenția la evenimente au fost constituite echipe operative alcătuite din 4.682 de specialiști;
  • În rezervă avem constituite echipe pentru a interveni acolo unde va fi cazul, formare din 7.613 lucrători.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii