Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:02 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legături cu dosare „grele“ de la Constanţa Iată care sunt judecătorii aleşi în Biroul Electoral Central

ro

26 Mar, 2016 00:00 2721 Marime text
Înalta Curte de Casaţie și Justiţie i-a anunţat, ieri, pe judecătorii care au intrat în alcătuirea Biroului Electoral Central, pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale din data de 5 iunie 2016. Magistraţii au fost desemnaţi, prin tragere la sorti.
 
Lista judecătorilor din componenţa Biroului Electoral Central este deschisă de Andreia Liana Constanda - judecător la Secţia I civilă, şi continuată de Carmen Georgeta Negrilă, judecător la Secţia I civilă, de Nina Ecaterina Grigoraş, judecător la Secţia I civilă, Iulia Manuela Cîrnu, judecător la Secţia a II-a civilă, Rodica Zaharia, judecător la Secţia a II-a civilă, şi Simona Cîrnaru, judecător la Secţia penală. Lista este închisă de Maricela Cobzariu, judecător la Secţia penală din ICCJ.
 
În octombrie 2014, Maricela Cobzariu, alături de un alt judecător, ambii de la Curtea Supremă de Justiţie a României, au decis ca afaceristul israelian Avraham Morgenstern să rămână sub control judiciar. Decizia a fost luată în dosarul în care Morgenstern este cercetat pentru dare de mită de procurorul Dana Ana, din Direcţia Naţională Anticorupţie, în dosarul Campusului Social „Henri Coandă“ din Constanţa. În această cauză mai este anchetat Radu Ştefan Mazăre, fostul edilul municipiului Constanţa, pentru luare de mită şi fals în declaraţii, dar şi Alexandru Mazăre, senator al României, pentru complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii.
 
Maricela Cobzariu a făcut parte şi din completul de judecători care a dispus condamnarea definitivă a lui Ilie Rachieru, fostul director al Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Constanţa, la doi de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi luare de mită în formă continuată.
 
În trecut, Maricela Cobzariu a dictat condamnarea unui bărbat din Constanţa la patru ani de închisoare cu executare după ce i-a tăiat coarda unui alpinist utilitar, acesta din urmă prăbuşindu-se de la etajul trei al blocului pe care îl izola.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii