Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:31 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

AEP a finalizat controlul privind sumele în vederea rambursării cheltuielilor electorale aferente alegerilor locale

ro

02 Nov, 2016 16:28 2408 Marime text
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) aduce la cunoștința competitorilor electorali că a finalizat controlul privind sumele în vederea rambursării cheltuielilor electorale aferente alegerilor locale din data de 5 iunie și că în acest moment misiunea AEP legată de această activitate s-a încheiat.

Curtea de Conturi și-a manifestat intenția ca, începând cu data de 7 noiembrie 2016, să realizeze un control asupra legalității validării sumelor în vederea rambursării către competitorii electorali de la alegerile locale din acest an, în conformitate cu dispozițiile art. 42 alin. 21 și alin. 22 din Legea nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

„Menționăm că în această situație devin aplicabile dispozițiile privind prelungirea perioadei de rambursare cu maximum 30 de zile, până la data de împlinire a termenului legal, respectiv 5 decembrie 2016.

Reamintim că, potrivit actului normativ menționat, Curtea de Conturi poate controla legalitatea validării sumelor în vederea rambursării către competitorii electorali în termen de 30 de zile de la data finalizării controlului finanțării campaniei electorale de către Autoritatea Electorală Permanentă, situație în care termenele pentru rambursarea cheltuielilor electorale se prelungesc cu 30 de zile.

Precizăm că AEP are prevăzută în buget suma necesară rambursării cheltuielilor electorale către competitorii electorali de la alegerile locale. Suma a fost planificată la Ministerul Finanțelor Publice pentru deschideri de credite în decada a treia a lunii noiembrie 2016, iar plățile vor fi efectuate după încheierea controlului Curții de Conturi“, spun reprezentanţii AEP într-un comunicat de presă. 


Sursa foto: portalaep.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii