Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:54 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegerilocale2020 Matei Nicolae, candidat Neamul Românesc- "Pericolul Centrului de deșeuri industriale periculoase de la Năvodari nu a dispărut!”

ro

19 Sep, 2020 00:00 2269 Marime text
  • Peste o mie de locuitori din Năvodari s-au strâns în martie 2010, la intrarea în oraş de pe pod, pentru o acţiune de protest împotriva înfiinţării depozitului de deşeuri industriale toxice care ar urma să fie amenajat lângă oraş
  • Acţiunea a avut loc la iniţiativa primarului oraşului Năvodari de la acea vreme, Nicolae Matei

  • Un an mai târziu, în mai 2011, Clubul Ecologist Român a organizat la Năvodari, la troița din centrul orașului, o manifestație de protest împotriva construcției depozitului de deșeuri periculoase în imediata apropiere a litoralului Mării Negre

  • La 10 ani de la acele momente, Nicolae Matei, care candidează pentru un nou mandat la Năvodari, din partea Partidului Neamul Românesc afirmă că pericolul Centrului de deșeuri industriale periculoase de la Năvodari nu a dispărut definitiv

 

 
Peste o mie de locuitori din Năvodari s-au strâns în martie 2010, la intrarea în oraş de pe pod, pentru o acţiune de protest împotriva înfiinţării depozitului de deşeuri industriale toxice care ar urma să fie amenajat lângă oraş.
Acţiunea a avut loc la iniţiativa primarului oraşului Năvodari de la acea vreme, Nicolae Matei, care s-a declarat de la bun început împotriva construirii acestui centru de preluare a deşeurilor, lângă unitatea administrativ-teritorială pe care o conduce.
Protestatarii au purtat atunci măşti de gaze sau măşti obişnuite pe faţă arătând cum ar putea fi traiul lor dacă ar lua fiinţă lângă Năvodari un astfel de centru de preluare a deşeurilor industriale.
La protestul din acel an au mai participat şi viceprimarul de la acea vreme,  Florin Chelaru, fostul senator PNL Puiu Haşotti şi preoţii din localitate, toţi pronunţându-se împotriva construirii acestui centru de preluare a deşeurilor.
Un an mai târziu, în mai 2011, Clubul Ecologist Român a organizat la Năvodari, la troița din centrul orașului, o manifestație de protest împotriva construcției depozitului de deșeuri periculoase în imediata apropiere a litoralului Mării Negre. La eveniment au participat acad. Răzvan Theodorescu, președintele Clubului Ecologist Român de la acea vreme.
La 10 ani de la acele momente, Nicolae Matei, care candidează pentru un nou mandat la Năvodari, din partea Partidului Neamul Românesc afirmă pe pagina sa de social media, următoarele:
 
“După Roberto Vicentelli acum și Ernesto Sudati, proprietarul Combinatului de Îngrășăminte Chimice,  dă târcoale Primăriei Navodări și face “ sponsorizări nevinovate “pentru Florin Chelaru (n.r. primarul orașului Năvodari) și echipa de rugby, așa cum au încercat și cu mine la Săgeata Năvodari !
Cum se face că toți dușmanii mei și ai orașului Năvodari au devenit prietenii primarului Chelaru?”.
Afirmațiile candidatului Neamul Românesc, sunt însoțite și de imaginile de la mitingul din 2011. https://www.facebook.com/mateinavodari/videos/3664024353632538/?t=1
 
Citește și:


Exclusivitate Protest la Navodari fata de construirea centrului de deseuri (galerie foto)

Primaria Navodari - Joi, 12 Mai 2011

Primarul Nicolae Matei cheama populatia la referndum pe 23 mai Locuitorii din Navodari au protestat impotriva depozitului de deseuri industriale (galerie foto)


Comandate de Partidul Neamul Românesc, filiala Constanța
Executat de  ZIUA de Constanta – portal: www.ziuaconstanta.ro
mandatar financiar-cod AEP 21200040
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii