Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:49 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria Navodari - Joi, 12 Mai 2011

ro

12 May, 2011 17:04 1358 Marime text

Partidul Ecologist Român si Clubul Ecologist Român vor organiza la Năvodari pe data de 15 mai, data oficială de deschidere a sezonului turistic, începând cu orele 15:00, la troita din centrul orasului, o manifestatie de protest împotriva constructiei depozitului de deseuri periculoase în imediata apropiere a litoralului Mării Negre.

La Năvodari, societatea ECOLOGICAL CENTER si-a propus si a avut acordul Ministerului Mediului si Pădurilor pentru construirea unui depozit de deseuri. Această societate obligă acum Primăria orasului Năvodari să îi acorde permisul de construire a centrului de depozitare în aer liber a deseurilor industriale si menajere toxice, periculoase în fostul combinat chimic Năvodari si pe terenurile din jurul acestuia. Dacă nu vom opri acest proiect, urmează să se ridice un adevărat munte toxic de 94 de metri, vizual inestetic si cu un impact devastator asupra sănătătii prin contaminarea apei freatice si prin deversările directe în Marea Neagră, unul din patrimoniile nationale. Vă atragem atentia că totul se întâmplă la 3 kilometri de statiunea Mamaia si la 1 kilometru de valurile mării.

Evenimentul va cuprinde o serie de discursuri ale domnului acad. Răzvan Theodorescu, presedintele Clubului Ecologist Român, domnului primar Matei Nicolae, domnului Emil-Adrian Maghinici, coordonatorul acestei campanii, si ale reprezentantilor Ministerului Turismului si Dezvoltării Regionale si Ministerului Mediului si Pădurilor, dacă acestia vor dori să îsi exprime punctele de vedere în acest subiect. După aceste discursuri va urma o prezentare si o asumare a „Declaratiei Universale a Drepturilor Pământului Mamă", adoptată la Cochabamba, Bolivia.

Ne dorim ca prin această formă de protest să atragem atentia populatiei si a autoritătilor competente din domeniul protectiei mediului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii