Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:17 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Toate cele şapte instituţii de învăţământ din Ciocârlia, asigurate pentru iarnă cu bani de la bugetul local

ro

27 Aug, 2015 00:00 2491 Marime text
Deşi, în ultimele zile, vara a fost capricioasă, arătându-şi când faţa toridă, când pe aceea mai ploioasă, elevii se bucură încă de vacanţă. Iar vacanţa mare este prilejul mult aşteptat de elevi pentru a lăsa ghiozdanul în cui şi a da cărţile pe jocul cu mingea. Vacanţa de vară este însă şi prilejul aşteptat de autorităţile publice locale pentru a demara lucrări de întreţinere a instituţiilor de învăţământ.
 
Pe raza comunei Ciocârlia funcţionează, în total, şapte unităţi de învăţământ. Imediat după ce elevii au luat vacanţă, autorităţile locale au şi început lucrări menite să schimbe şi să îmbunătăţească aspectul şcolilor din Ciocârlia de Sus şi din Ciocârlia de Jos. „De obicei, în perioada vacanţei de vară, se efectuează lucrări ample de renovare şi igienizare. Am dispus curăţarea şi pregătirea sobelor de teracotă. Am revopsit sălile de clasă, am făcut unele reparaţii acolo unde era cazul - la reţelele de utilitate publică, la mobilier, la acoperiş. Şi spaţiile verzi din jurul sediilor dedicate actului educaţional au fost pregătite, astfel încât, în luna septembrie, şcolile să îşi primească elevii cu braţele deschise“, a declarat primarul comunei Ciocârlia, Traian Dragomir. De asemenea, pentru toate unităţile de învăţământ, Primăria s-a îngrijit deja şi a achiziţionat combustibilul solid necesar încălzirii pe timpul iernii.

Investiţii oprite

În altă ordine de idei, gospodarul-şef este dezamăgit că lipsa banilor a condus la suspendarea unor proiecte. „Nu avem bani nici pentru finalizarea lucrărilor începute la cele două capele mortuare, nici pentru terenul de sport. Avem, de câţiva ani, un teren de fotbal omologat, dar, în lipsa vestiarelor, jucătorii şi arbitrii sunt nevoiţi să se schimbe în spaţii improvizate sau chiar în maşini. Am terminat de construit spaţiile, am făcut toate lucrările brute, la exterior. Am ajuns acum la finisajele interioare, unde ne-am văzut nevoiţi să ne oprim pentru că, la fel ca la capelele mortuare, s-au terminat banii. Întreaga investiţie pentru a reface complet baza sportivă este imensă pentru noi, însă lucrările de la vestiare ajungeau undeva la 150.000 - 200.000 de lei“, a conchis primarul Traian Dragomir.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii