Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:29 25 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sunt 300 de dosare în plată Consiliul Local Municipal Constanța adoptă regulamentul care stabilește orele de muncă pentru persoanele care lucrează în folosul comunității (document)

ro

25 Apr, 2020 00:00 1076 Marime text

Consiliul Local Municipal aprobă în ședința ordinară din luna aprilie a.c., planul de acțiuni sau de lucrări de interes local pentru repartizarea orelor de muncă pentru beneficiarii Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat.

În conformitate eu prevederile art.8, din Legea nr.24/2007 privind reglementarea administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților, administrarea spațiilor verzi este exercitată de administrațiile publice locale și alte organe imputernicite în acest scop, însă întreținerea, repararea conservarea acestor zone necesită alocarea unor sume de bani de la bugetul local. Zonele verzi amplasate în municipiul Constanța, în funcție de destinația pentru care au fost create se împart în zone verzi pentru publicul larg (parcuri, fâșii stradale, grădini de cartier, scuaruri), zone verzi de agrement (terenuri sportive, piste de role), zone verzi cu rol în consolidarea terenului (suprafețe de taluz sau de pe terenuri supuse eroziunii), zone verzi de protecție (pentru cimitire, unități de învățământ, obiective economice, industriale sau sociale). Prin prisma acestor clarificări, spațiul verde din municipiul Constanța este foarte diversificat și are o suprafață foarte mare care se poate extinde sau restrânge în funcție de fondurile bugetare disponibile, însă contractele de prestări servicii nu se pot acoperi întreagă suprafață de spațiu verde existentă.
Motivat de insuficiența resurselor materiale pentru a întreține întreagă suprafață de spațiu verde, dar și obligația administrației publice locale de a menține permanent un mediu curat și sănătos, aceste lucrări se vor realiza cu beneficiarii Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat.

În acest context, se propune aprobarea unei hotărâri a Consiliul Local al municipiului Constanța privind planul de acțiuni sau de lucrări de interes local pentru repartizarea orelor de muncă pentru beneficiarii Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat.

Planul de lucrări de interes local pentru repartizarea orelor de muncă pentru beneficiarii Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat este prezentat în secțiunea “documente”.
La nivelul municipiului Constanța, Direcția Generală pentru Asistență socială are înregistrate 300 de dosare depuse de familii sau de câte o singură persoană. Efectiv, doar 70 de persoane lucrează în folosul comunității, spune directorul Direcției, Emil Mereuță, deoarece sunt și cazuri când în cadrul familiilor beneficiare sunt batrâni, persoane ale căror condiții medicale nu le permite să lucreze efectiv și mame care îngrijesc minori. Pentru orele prestate în folosul comunității, fiecare beneficiar al legii încasează 142 lei pe lună iar în cazul familiilor este suficient ca un singur membru să lucreze pentru ca întreaga familie să beneficieze de indemnizație.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii