Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:23 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Speranţe de la noul ministru al Turismului PUZ litoral, suspendat

ro

29 Feb, 2012 00:42 2983 Marime text
puz_litoral_Mamaia_panorama4.jpgPlanul de Urbanism Zonal pentru zona costieră (tronsonul Capul Midia - Vama Veche) a intrat în discuţia reprezentanţilor Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului aproape de finalul de mandat al Elenei Udrea. Prezentă la discuţii, Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism şi reprezentant al turismului litoral, a precizat ulterior că a solicitat reprezentanţilor ministerului o rundă de consultări până la momentul aprobării noului Plan Urbanistic. De la Constanţa, Corina Martin a plecat cu „mandatul" primarului Radu Mazăre de a înştiinţa Ministerul Turismului că nu este de acord cu nicio formă a PUZ-ului staţiunii Mamaia, staţiune pe care el, primarul, se laudă că „a ridicat-o din nimic".

Dat fiind că între timp a intervenit şi schimbarea cabinetului, hotelierii şi reprezentanţii din turismul litoral au speranţe că vor putea relua discuţiile cu noul ministru, Cristian Petrescu, de acolo de unde au fost abandonate. Până atunci, Planul Urbanistic Zonal rămâne suspendat.

MDRT a iniţiat elaborarea Planului de Urbanism Zonal (PUZ) pentru zona costieră ca urmare a dezorganizării şi a modului haotic în care s-a făcut în ultimii 20 de ani amenajarea urbanistică a staţiunilor turistice de pe litoral. Proiectul urmăreşte reglementarea coerentă, potrivit regulilor generale urbanistice, a teritoriului situat pe o suprafaţă de 200 de metri de la linia apei în interiorul plajei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii