Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Serbare câmpenească Sărbătoarea „Fiii satului“ de la Albeşti, prilej de voie bună

ro

13 May, 2014 00:00 6250 Marime text
Primarul Gheorghe Moldovan îi invită duminică, 18 mai, pe toţi cei care vor să petreacă româneşte alături de localnicii din Albeşti, la sărbătoarea „Fiii satului“. Evenimentul este organizat cu prilejul Zilelor Comunei Albeşti. La serbarea câmpenească sunt invitaţi artişti îndrăgiţi, care vor susţine un spectacol al cărui amfitrion va fi interpretul popular Sorin Şuteu. Astfel, promit să facă un spectacol de zile mari grupul Nemuritorii, Gelu Voicu şi Ionuţ Galani. De la o serbare câmpenească nu pot lipsi ansamblurile populare, drept pentru care vor evolua pe scenă grupurile Plai de dor şi Plai de dor Junior. De asemenea, Fraţii Radu, dar şi formaţia Trupa mea vor trezi cheful de petrecere al celor prezenţi. „Zilele Comunei Albeşti vor începe de joi, când şcoala din Albeşti va disputa un concurs pe şcoli împreună cu instituţiile de învăţământ din localităţile vecine. Duminică, la fel ca în fiecare an, lângă cimitirul turcesc de pe vale, va avea loc serbarea câmpenească, iar pe 21 mai,  vom încheia seria de evenimente dedicate comunei Albeşti, prin participarea la hramul bisericii din localitate, care se prăznuieşte la sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena“, a declarat primarul comunei Albeşti, Gheorghe Moldovan.
În afară de evenimentele deja anunţate, publicul va avea parte şi de surprize plăcute pregătite de organizatori, aşa cum anunţă şeful  administraţiei locale de la Albeşti.

De la sărbătoarea comunei nu pot lipsi copiii, fapt pentru care vor fi amenajate carusele şi locuri de joacă. De asemenea, cei mari se vor bucura să audă că în zona de spectacol sunt amplasate mese, unde vor putea savura o băutură rece sau o porţie de mici ori o friptură la grătar. „Întotdeauna am organizat «Fiii satului» în aproprierea hramului bisericii «Sfinţii Constantin şi Elena». Ne dorim să reuşim să îmbinăm armonios cele două evenimente - ziua satului şi hramul. Ţelul meu este să ajut la consolidarea legăturilor între familie, şcoală şi biserică, pentru că numai aşa un om poate să meargă cât se poate de normal în sânul comunităţii şi în societate“, a declarat primarul Gheorghe Moldovan.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii