Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:52 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şcoala generală din Poarta Albă va fi extinsă şi reabilitată cu bani europeni

ro

15 Jul, 2014 00:00 2780 Marime text
Primăria comunei Poarta Albă investeşte în infrastructura şcolară. De fapt, se poate spune fără tăgadă că autoritatea publică locală investeşte în viitorul copiilor din comună. Ieri, a avut loc lansarea oficială a proiectului „Reabilitare şi extindere Şcoala cu clasele I-VIII localitatea Poarta Albă, comuna Poarta Albă, judeţul Constanţa“. Proiectul, care este derulat prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, prevede îmbunătăţirea infrastructurii de educaţie prin reabilitarea şi extinderea Şcolii cu clasele I-VIII din localitatea Poarta Albă, comuna Poarta Albă.

Şcoală construită în secolul al XIX-lea


Valoarea totală a proiectului este de 10.323.898,04 lei, din care 7.636.444,75 de lei reprezintă valoarea eligibilă pentru finanţare prin Programul Operaţional Regional 2007- 2013, iar 152.728,90 de lei este suma cu care contribuie beneficiarul. Lucrările au fost începute imediat după ce elevii au intrat în vacanţa mare. „Întrucât comuna noastră creşte pe zi ce trece, pentru că putem vorbi despre o localitate peri-urbană şi pentru că numărul copiilor care intră la şcoală este în fiecare an mai mare, acest proiect era absolut necesar. Şcoala, care era prevăzută cu opt săli de clasă, devenise neîncăpătoare. Proiectul pe care l-am depus prevede nu doar reabilitarea corpului vechi, construit în 1890, ci şi ridicarea unui alt corp de clădire, cu 12 săli noi, grupuri sanitare şi diverse laboratoare de studiu“, a declarat primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti, în contextul conferinţei de presă organizate cu prilejul lansării proiectului.

Extinderea se va face atât pe verticală, cât şi pe orizontală. Liderul autorităţii locale, Vasile Delicoti, a afirmat că, pe durata lucrărilor, copiii vor învăţa în structurile aflate în comună. „În urmă cu opt luni, am achiziţionat un alt autocar, pe care, împreună cu celelalte maşini din dotare, îl vom folosi pentru a-i transporta pe elevii din clasele V-VIII la sediul Liceului Agricol. După ce lucrările de extindere şi reabilitare a şcolii se vor finaliza, mi-aş dori ca şi Guvernul să arunce un ochi peste nevoile de construire a unor blocuri ANL în localitate, pentru a putea atrage în acest mod personal nou şi bine pregătit în corpul profesoral al şcolii“, a declarat gospodarul-şef al comunei Poarta Albă.

Perioada de implementare a proiectului este de 21 de luni, însă primarul speră ca anul şcolar 2015-2016 să îi primească pe cei mici într-o clădire nouă, reabilitată şi modernizată. „Sperăm ca vara viitoare să terminăm de echipat şi dotat corespunzător şcoala, astfel încât elevii noştri, cu care ne mândrim că obţin rezultate bune şi foarte bune, să poată învăţa cu drag în condiţii excelente“, a conchis şeful autorităţii locale, Vasile Delicoti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii