Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:00 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să tot lucrezi la Primăria Constanţa! Municipaliatea dispune de plafon pentru majorarea salariilor funcţionarilor publici

ro

25 Jul, 2015 00:00 2009 Marime text
Ministrul Muncii, Rovana Plumb, declara luna trecută că salariile angajaţilor din administraţia publică locală ar putea creşte cu până la 12%, însă în limitele bugetelor pe care le au consiliile locale şi judeţene şi a plafonului stabilit de Ministerul Finanţelor. Astfel, consiliile locale şi judeţene pot decide creşterea salariilor funcţionarilor din administraţia locală, în cazul în care au bugete care să suporte astfel de majorări. Angajaţii din cadrul Primăriei municipiului Constanţa fac parte din categoria funcţionarilor publici norocoşi.
 
În şedinţa de Consiliu Local de vineri, 31 iulie, aleşii locali vor vota daca sunt de acord cu un proiect de hotărâre iniţiat de primarul interimar al Constanţei, Decebal Făgădău, privind aprobarea creşterii salariale cu 12% pentru salariaţii aparatului de specialitate al Primarului municipiului Constanţa şi ai instituţiilor publice subordonate. Să tot fii angajat al municipalităţii în acest caz! Ba, mai mult, nu doar că Primăria dispune de bani pentru creşterea salarială, dar chiar are şi locuri disponibile pentru angajaţi noi. În şedinţa de Consiliu Local Municipal din 30 aprilie, aleşii locali au votat un proiect de hotărâre privind modificarea statului de funcţii şi a organigramei aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa aprobate prin HCL nr. 150/2014. Organigrama a venit la pachet cu o mulţime de funcţii noi. Mai precis, peste 100 de locuri noi de muncă au fost create pentru departamentele deja existente sau pentru unele care, de asemenea, urmau să se înfiinţeze prin adoptarea aceluiaşi proiect de hotărâre.
 
Citeşte şi: Invazie de posturi şi departamente nou înfiinţate: Schimbări capitale în organigrama Primăriei Constanţa (document)
 
Începând cu 1 august 2015, şi salariile de baza ale personalului nedidactic din învăţământul preuniversitar de stat, inspectoratele şcolare şi unităţile conexe, instituţiile de învăţământ superior de stat şi din bibliotecile centrale universitare se majorează cu 12% faţă de luna iulie 2015.

Decizia a fost luată marţi de Guvern, printr-o Ordonanţă de urgenţă care modifică OUG 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii