Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:31 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul „Tu decizi pentru Constanţa“ a fost înregistrat la secretariatul Consiliului Local Municipal

ro

18 Feb, 2019 00:00 1729 Marime text
Săptămâna trecută a fost depus la Primăria Constanţa proiectul de hotărâre iniţiat de USR şi PNL privind implementarea conceptului de bugetare participativă la nivelul municipiului „Tu decizi pentru Constanţa”.
 
Bugetul Participativ este un instrument de management deschis, incluziv şi transparent, instrument care permite participarea reală a cetăţenilor la guvernarea oraşului, aceştia putând decide în mod direct cum se va cheltui un procent, clar definit în acest sens, din bugetul de dezvoltare. Acest concept este adoptat cu succes în peste 1.000 de oraşe din lume, printre care Paris, Londra, Berlin, în ultima perioadă fiind implementat şi în România, în oraşe precum Cluj-Napoca, Oradea, Bucureşti.
 
Prin intermediul acestui instrument de lucru, cetăţenii pot trimite propuneri de proiecte şi pot decide prin vot proiectele care vor fi incluse în bugetul campaniei „Tu decizi pentru Constanţa!” de anul viitor, stabilind astfel priorităţile de investiţii pe cartiere. Cu alte cuvinte, mai mult decât consultare cetăţenească, Bugetul Participativ presupune şi transferul către cetăţeni al responsabilităţii decizionale pentru un anumit procent alocat din bugetul de investiţii al oraşului.
 
Având în vedere că la nivel local CLM Constanţa are ca obiectiv o bună guvernare în condiţii de transparenţă totală, ajustarea politicilor publice la nevoile şi aşteptările comunităţii, USR şi PNL Constanţa urmăresc ca prin această campanie să se identifice un număr de proiecte de interes local iniţiate de cetăţeni, care vor putea fi asumate şi implementate de Consiliul Local al Municipiului Constanţa începând cu anul 2020.


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii