Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programul de dezvoltare a abilităţilor de învăţare pentru copiii cu deficienţe

ro

27 Nov, 2017 00:00 1793 Marime text
În această săptămână, consilierii judeţeni sunt chemaţi să aprobe programul judeţean de dezvoltare a abilităţilor de învăţare pentru copiii cu deficiente de vedere din judeţul Constanţa. Valoarea estimată a programului judeţean este de 400.000 lei cu TVA. Cheltuielile pentru implementarea programului judeţean vor fi suportate din bugetul judeţului Constanţa pe anul 2018.

Programul de dezvoltare a abilităţilor de învăţare pentru copii cu deficienţe de vedere va fi implementat şi dezvoltat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa şi va consta în accesul la dispozitive electronice accesibilizate copiilor cu deficienţe de vedere.
Programul va cuprinde 2 etape: achiziţionare de calculatoare accesibilizate pentru copiii cu deficiente de vedere şi programul de iniţiere în învăţarea şi utilizarea calculatoarelor şi a programelor speciale.

Accesibilizarea presupune dotarea calculatorului cu : dispozitiv de scanare şi redare audio - scanare în câteva secunde articole din cărţi, lectură instant, operare intuitive, selecţie rapidă a vocii, dispozitiv portabil; tastatură Braille - tastatura foarte uşor de utilizat, conectată la calculator prin portul USB. Tastatura cu caractere mărite se adresează nevăzătorilor sau slab văzătorilor prezentând caractere mărite faţă de tastaturile standard, precum şi taste adiţionale care permit accesul la programul Magic şi la funcţiile sale. Totodată, imprimanta Braille va fi o resursă pentru elevii şi cadrele didactice din judeţul Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii