Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:55 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primii paşi pentru înfiinţarea Centrului de Reumatologie la Constanţa. Primăria a eliberat certificatul de urbanism (documente)

ro

21 Jun, 2019 00:00 2123 Marime text
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Claudiu Palaz a demarat procedurile pentru înfiinţarea Centrului de Reumatologie Constanţa, venind astfel în sprijinul constănţenilor şi al tuturor celor care vor beneficia de serviciile medicale.
 
Dacă până acum curtea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa era doar un focar de infecţie, cu clădiri dărăpănate şi multă mizerie, Palaz a solicitat şi obţinut certificatul de urbanism cu numărul 2095, din data de 18.06.2019, cu o valabilitate de doi ani de la data emiterii, în vederea înfiinţării unei secţii medicale reumatologice în clădirea preluată de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei“ Constanţa (vezi secţiunea „Documente”).
 
„Secţia Clinică Medicală III, cu compartiment de reumatologie şi Centru de Excelenţă în diagnosticul bolilor inflamatorii reumatice mediate imun, va avea în evidenţă o patologie diversă de boli medicale, ceea ce va asigura un diagnostic şi un tratament corect. Un număr 35 de paturi vor fi în evidenţa clinicii, dintre care 15 paturi reumatologice, 10 paturi medicină internă, 5 paturi endocrinologie şi 5 paturi spitalizare de zi. Pe lângă serviciile medicale, aici se vor desfăşura şi activităţi de învăţământ medical postliceal, universitar şi postuniversitar, precum şi activităţi didactice studenţeşti şi de rezidenţiat pentru specialitatea de Reumatologie şi Medicină Internă.
 
Prin înfiinţarea acestui centru de reumatologie vom veni în sprijinul populaţiei din sud-estul ţării şi vom realiza îmbunătăţirea calităţii şi complexităţii serviciilor medicale de specialitate din judeţul Constanţa. Tratarea şi recuperarea medicală se vor asigura pacienţilor cu patologie reumatologică, ortopedică şi neurologică, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii, în sistem de spitalizare ambulatoriu şi de zi. Este un pas important pentru sistemul medical al judeţului Constanţa şi am convingerea că voi reuşi să duc la bun sfârşit acest proiect, oferindu-le constănţenilor garanţia unor servicii medicale la înalte standarde. Este o promisiune pe care am făcut-o în campania electorală şi un proiect de suflet, pe care ştiu că îl voi încheia cu succes”, a precizat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa Claudiu Palaz.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii