Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:12 24 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vergil Chițac a semnat, în ziua de Revelion, mii de decizii de impunere

ro

10 Jan, 2021 03:51 3283 Marime text
  • Ce a constatat Camera de Conturi cu ocazia controalelor din ultimii 5 ani 

Aseară, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a scris pe pagina sa de Facebook, că a aflat dintr-o încheiere a Curții de Conturi „că în perioada 2015-2019, taxa de eliberare a autorizației de construire a fost – în câteva mii de cazuri - calculată și încasată greșit, în cuantum mai mic decât cel legal și diferența trebuia recuperată de Primărie”.
 
Totodată edilul nostru mai scrie că „mi-a revenit mie ingrata sarcină de a semna în ziua de Revelion până la ora 14.00 aceste decizii de impunere pentru 2015 pentru că altfel se prescria termenul”.
 
Iată, întreaga sa postare!
 

Unul dintre primele lucruri pe care am dorit să-l aflu când am preluat funcția a fost ce a constatat Camera de Conturi cu ocazia controalelor din ultimii 5 ani.
 
Drept pentru care, așa cum știți, am emis o dispoziție prin care să mi se aducă la cunoștință toate încheierile Curții de Conturi din ultimii 5 ani.
 
Așa am aflat, printre altele, că în perioada 2015-2019, taxa de eliberare a autorizației de construire a fost – în câteva mii de cazuri - calculată și încasată greșit, în cuantum mai mic decât cel legal și diferența trebuia recuperată de Primărie.
 
Mi-a revenit mie ingrata sarcină de a semna în ziua de Revelion până la ora 14.00 aceste decizii de impunere pentru 2015 pentru că altfel se prescria termenul.
 
De ce nu le-a făcut "anteriorul' deși raportul Curții de Conturi era datat de acum 1 an? Simplu...pentru că au fost câteva rânduri de alegeri.
 


Așa că nu omorâți mesagerul....oameni buni! Sănătate maximă și week-end frumos!


Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanta
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Esmi 11 Jan, 2021 22:43 Sa plateasca cei care au gresit care nu au calculat corect nu persoane de buna credinta care au achitat toate taxele la zi si dupa 6 ani li se spune ca sunt datorii către primărie și nu raspund la telefoane sau sa ti de a o explicație concretă despre aceasta situatie.in final se urmărește să se colecteze taxe si valoarea impozitelor sa mai creasca după această calculate. Profita de aceasta situatie PRIMĂRIA pt ca nu toata lumea poate sa i dea in judecata si lumea o sa plateasca.
  • maria 10 Jan, 2021 10:17 De ce nu sint trasi la raspundere cei care au calculat gresit si cei care nu s-au ocupat pentru recuperarea sumelor?