Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:41 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul comunei Cumpăna, la Comitetul European al Regiunilor

ro

21 Sep, 2018 00:00 1722 Marime text
Comitetul European al Regiunilor (CoR), în parteneriat cu Comisia Europeană (CE) şi în cadrul Platformei Comune Tehnice de cooperare pentru mediu, a organizat, pe 19 septembrie, o conferinţă pentru a promova o implementare mai bună şi mai eficientă a directivelor UE privind păsările şi habitatele (directivele privind Natura) în raport cu evoluţiile din sectorul energiei regenerabile.
 
La conferinţă au participat ec. Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna şi raportor pentru avizul Comitetului European al Regiunilor privind „Modele de asumare a răspunderii la nivel local în domeniul energiei şi rolul comunităţilor energetice locale în tranziţia energetică din Europa“, şi Filip Cîrlea, conferenţiar universitar, reprezentant al Academiei Române, expert în cadrul elaborării acestui aviz.
 
Ec. Mariana Gâju a susţinut o prezentare privind rolul comunităţilor locale în valorificarea resurselor regenerabile de energie în contextul asigurării protecţiei mediului înconjurător. În acest cadru, directivele europene privind energiile regenerabile, eficienţa energetică şi piaţa de energie vor integra propunerile lansate de primarul comunei Cumpăna cu ocazia întrunirii Comitetului European al Regiunilor, alcătuit din cele 28 de state ale Uniunii Europene.
 
Conferinţa a prezentat instrumente şi abordări inteligente care ar putea ajuta autorităţile locale şi regionale să îşi îndeplinească obiectivele privind energia din surse regenerabile, prin respectarea directivelor UE în domeniul naturii, şi aceasta într-o manieră durabilă, fără a afecta zonele naturale de mare valoare şi în special siturile Natura 2000.
 
În cadrul conferinţei au fost evaluate efectele proiectelor care ar fi susceptibile a avea un impact negativ asupra siturilor Natura 2000. De asemenea, conferinţa a furnizat informaţii cu privire la posibilele măsuri de atenuare care pot fi luate pentru a evita sau cel puţin a reduce aceste efecte.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii