Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:34 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța a publicat Regulamentul proiectului INFANT (documente)

ro

01 Mar, 2020 14:04 2405 Marime text
Regulamentul privind acordarea de vouchere femeilor și cuplurilor infertile și formularele necesare accesării proogramului sunt disponibile pe site-ul Primăriei Constanţa. Proiectul a fost aprobat în ședința Consiliul Local Municipal de vineri, 28 februarie a.c.
Programul va funcţiona după principiul primul venit, primul servit și va fi derulat de Direcția Generală de Asistență Socială.
„Acest proiect va trebui continuat și mărit. Anul acesta, am inclus în buget bani pentru 100 de vouchere ce vor ajuta 100 de cupluri sau persoane singure care suferă de infertilitate, care nu pot avea copii. Am luat programul de la București, le-am adaptat la datele statistice din Constanța, tocmai de aceea veți vedea că vârsta maximală în Constanța nu este 40 de ani, ci este 45 de ani, pentru că nu seamănă două familii între ele,“ a precizat edilul, Decebal Făgădău.
Cele 100 de vouchere au o valoare individuală de 10.000 de lei. Pentru cei interesați, regulamentul poate fi consultat și în secțiunea "documente".
Beneficiarii pot fi femeile singure sau cuplurile care au diagnostic de infertilitate stabilit de către un medic specialist în obstetrică-ginecologie cu competență în tratamentul infertilității cuplului și în reproducere umană asistată medical.
Documente necesare:
- solicitare pentru înscriere (formular 2);
- adeverința de la unitatea sanitară parteneră (formular 1) cu indicația de FIV care atestă că solicitanții sunt eligibili pentru intrarea în programul “INFANT”;
 - copii după actele de identitate ale solicitanților care să ateste domiciliul stabil în Constanța;
- declarația de consimțământ (formular 3) privind prelucrarea datelor cu caracter personal și consultarea bazelor de date pentru confirmarea criteriilor de eligibilitate prevăzute la art.3 pct.e.
 


sursa foto: Primăria Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii