Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:10 19 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța 100 de vouchere pentru cuplurile sau femeile singure care până acum nu au putut avea copii

ro

28 May, 2021 15:58 1118 Marime text
 
  • Programul „Infant” continuă la Constanța.
Primăria Municipiului Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială, este alături de persoanele care nu pot avea copii. Programul „Infant”, prin care se oferă sprijin financiar pentru realizarea procedurii de fertilizare in vitro, continuă.

Anul acesta se vor acorda 100 de vouchere, în valoare de 10.000 lei fiecare, cuplurilor sau femeilor singure care până acum s-au aflat în imposibilitatea de a avea copii. 

Pot beneficia de aceste vouchere femeile singure și cuplurile care au diagnostic de infertilitate stabilit de un medic specialist în obstetrică-ginecologie ce are competență în tratamentul infertilității cuplului și în reproducere umană asistată medical.

Criteriile de eligibilitate pentru includerea în proiect sunt următoarele:

- AMH(rezerva de fertilitate a fiecărei femei) >1, excepție făcând femeile sub 35 de ani pentru care AMH-ul nu este criteriu de excludere;

- Cuplu autolog(cuplu pentru care se realizează o procedură de reproducere umană asistată medical, cu celulele reproductive proprii)/cupluri în care partenerul suferă de azoospermie/femei singure ;

- Indice de masă corporală al femeii, între 20 – 30;

- Vârsta femeii între 24 – 45 de ani;


- Beneficiarii au domiciliul în municipiul Constanța în ultimii 3 ani și nu au datorii la bugetul local al municipiului Constanța.

Documentele necesare și Regulamentul programului INFANT se pot vizualiza și descărca accesând site-ul www.primaria-constanta.ro/spas/ secțiunea INFANT.

Pe site-ul instituției noastre, la secțiunea INFANT va fi afișată lista unităților sanitare publice și private acreditate de către Agenția Națională de Transplant, precum și perioada de depunere a dosarelor.

Ti-a placut articolul?

Comentarii