Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:27 01 10 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ
a

30 de cereri depuse în programul Infant derulat de Primăria Constanța. Doar o parte dintre acestea au fost aprobate! (DOCUMENTE)

ro

22 Sep, 2022 00:00 522 Marime text
  • Proiectul „Infant“, destinat persoanelor din municipiul Constanţa, care constă în acordarea de sprijin financiar în vederea efectuării procedurii de fertilizare in vitro, a fost aprobat de Consiliul Local Constanța din 2020
  • Beneficiarii pot fi femeile singure sau cuplurile care au diagnostic de infertilitate stabilit de către un medic specialist în obstetrică-ginecologie cu competență în tratamentul infertilității cuplului și în reproducere umană asistată medical
  • Anul acesta au fost depuse 30 de dosare, 20 dintre acestea au fost aprobate iar 10 se află încă în analiză potrivit informațiilor care se regăsesc pe pagina web a Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Constanța
  • De asemenea, pe site-ul DGAS, a fost afişată lista cu unităţile sanitare publice şi private acreditate de către Agenţia Naţională de Transplant pentru fertilizare in vitro
  • Pe listă este și o clinică de la Constanța
 

 
Proiectul „Infant“, destinat persoanelor din municipiul Constanţa, care constă în acordarea de sprijin financiar în vederea efectuării procedurii de fertilizare in vitro, derulat prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială Constanţa a fost aprobat de Consiliul Local Constanța din 2020.

Obiectivul declarat al programului este creșterea natalității în rândul populației de pe raza municipiului Constanța, prin acordarea de sprijin financiar pentru efectuarea procedurii de fertilizare în vitro.

Beneficiarii pot fi femeile singure sau cuplurile care au diagnostic de infertilitate stabilit de către un medic specialist în obstetrică-ginecologie cu competență în tratamentul infertilității cuplului și în reproducere umană asistată medical.

Anul acesta au fost depuse 30 de dosare, 20 dintre acestea au fost aprobate iar 10 se află încă în analiză potrivit informațiilor care se regăsesc pe pagina web a Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Constanța.

Solicitările s-au depus în perioada iunie - septembrie 2022.

De asemenea, pe site-ul DGAS, a fost afişată lista cu unităţile sanitare publice şi private acreditate de către Agenţia Naţională de Transplant pentru fertilizare in vitro, vezi secțiunea „documente".

Pe listă este și o clinică de la Constanța. Este vorba despre Euromaterna, restul fiind unități sanitare din București, vezi secțiunea „documente".
Sprijinul financiar acordat de municipalitate este de 10.000 de lei/solicitare, neimpozabil, conform art. 62 lit. a) din Legea nr. 227/2015 privind codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare. Sprijinul financiar se acordă sub forma unui voucher pentru fiecare solicitare. Voucherul va conţine următoarele elemente: denumirea şi siglele instituţiilor organizatoare ale proiectului „Infant“; denumirea şi sigla proiectului „Infant“; denumirea unităţii emitente; valoarea voucherului; nume şi prenume beneficiar; codul numeric personal; valabilitatea voucherului (12 luni de la data emiterii) şi seria voucherului.
 
Vă reamintim, în anul 2021, 34 de cupluri sau femei singure care până acum s-au aflat în imposibilitatea de a avea copii au apelat la ajutorul Primăriei Constanța pentru a beneficia a sprijin financiar pentru procedurile de fertilizare in vitro. Dintre acestea 21 de dosare au fost aprobate și 2 au fost respinse.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Constanța. Când încep înscrierile pentru programul INFANT și care sunt actele necesare

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii