Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:20 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe ultima sută de metri pentru lucrările de canalizare Pe terenul de fotbal de la Pantelimon joacă tare… constructorii

ro

26 Aug, 2015 00:00 1126 Marime text
Primăria Pantelimon are mai multe proiecte în desfăşurare, pentru realizarea cărora primarul Vasile Neicu a depus eforturi susţinute ani la rând. După câteva luni bune de la demararea procedurilor, gospodarul-şef al comunei spune că are motive de bucurie. Săptămâna aceasta, au început lucrările la noul teren de fotbal din localitate. După ce şi-a văzut implementate proiectele sale de suflet, primarul comunei Pantelimon poate răsufla uşurat.
 
Terenul de fotbal din localitatea Pantelimon este un vis devenit realitate. „Proiectul a fost depus pe GAL (n.r. Grupul de Acţiune Locală) şi a trebuit să-l oprim, la un moment dat, pentru că s-a greşit procedura şi am fost nevoiţi să o reluăm“, explică primarul Vasile Neicu. Pentru procedura de achiziţie publică, Primăria a aşteptat ofertele până pe 22 iulie, iar pe 23 iulie s-a şi semnat contractual pentru începerea cât mai rapidă a lucrărilor. Două societăţi şi-au exprimat intenţia de a realiza acest obiectiv, însă câştigătoare a fost declarată oferta firmei Atlas Company SRL, din Târgu Mureş.
 
Celălalt ofertant a fost o firmă din Constanţa, Tudor Construct SRL. Valoarea iniţial estimată a contractului era de 815.457,16 lei, însă firma din Târgu Mureş a venit cu o ofertă mai bună, de doar 676.579,47 de lei. Contractul are ca scop execuţia lucrărilor în cadrul proiectului „Amenajare teren de sport, construire vestiare, comuna Pantelimon“. Astfel, vor fi efectuate lucrări de sistematizare, vor fi asigurate dotările necesare, va fi amenajată împrejmuirea şi vor fi construite vestiare, tribune şi banca de rezerve. „După finalizarea investiţiei, fotbaliştii de la echipa Ulmetum îşi vor desfăşura antrenamentele şi partidele de fotbal pe un teren ultramodern, care va face o concurenţă serioasă celorlalte spaţii de joc din alte comune. Vom face un teren nou, cu gazon ultramodern, împrejmuit, cu tribune şi vestiare. Cel vechi va fi desfiinţat complet“, a declarat primarul Vasile Neicu.

Şedinţă cu sătenii

În altă ordine de idei, primarul a declarat că, până la finalul acestei luni, lucrările la reţeaua de apă vor fi gata, astfel că locuitorii satului Runcu vor avea apă potabilă. Primarul comunei Pantelimon, Vasile Neicu, a precizat că s-au achitat toţi banii către constructor, astfel că lucrările au intrat în linie dreaptă. Gospodarul-şef a ţinut să precizeze că Primăria Pantelimon va racorda, gratuit, toate gospodăriile la reţeaua de apă. „Voi face o şedinţă cu locuitorii, vom vedea cine vrea să se branşeze şi cine nu, astfel încât, după ce finalizăm şi branşamentele, să venim cu un strat de asfalt. Mai mult, anul viitor intenţionăm să extindem reţeaua şi la Nistoreşti“, a spus Vasile Neicu.
 
Şi pentru că astfel de lucrări implică deteriorarea drumurilor, primarul a asigurat că, după ce acestea vor fi terminate, va începe procesul de asfaltare.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii