Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:37 25 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Palaz - „Ponta se dă de ceasul morţii că prezenţa mea ca prefect a slăbit puterea Mazăre-Constantinescu"

ro

29 Feb, 2012 00:39 907 Marime text

palaz_mazare_nicusor__Claudiu_Palaz.jpgSe pare că liderii şi membrii PSD şi-au făcut un obicei din a cere public demiterea unor prefecţi pentru gestionarea defectuoasă a problemelor create de masivele căderi de zăpadă. Astfel că, de trei săptămâni, Victor Ponta, preşedintele PSD, şi Dan Şova, senator social-democrat, anunţă că USL solicită fie demiterea, fie demisia unor reprezentanţi ai Guvernului în teritoriu, printre care se numără şi prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz. Potrivit acestuia din urmă, Victor Ponta a cerut acest lucru şi la începutul acestei săptămâni, dar de data aceasta nu pentru gestionarea deszăpezirii, ci pentru situaţia de la Mangalia: „Se pare că Victor Ponta a făcut o obsesie din a cere demisia prefectului de Constanţa.

Palaz_Mazare_Nicr_Constan05.jpgDacă a văzut că în ceea ce priveşte gestionarea deszăpezirii nu a găsit argumente viabile, acum se leagă de situaţia de la Mangalia, unde primarul incompatibil Tusac a revenit temporar în funcţie ca urmare a suspendării efectelor Ordinului prefectului 773/14.11.2011 de către Judecătoria Buzău, într-un proces care este încă în derulare".

„Ponta nu mai stăpâneşte legea"

Palaz susţine că procurorul Ponta îl dezamăgeşte de când a devenit politician pentru că „nu mai stăpâneşte legea şi nu face diferenţa între o decizie de suspendare şi una de anulare a unui act administrativ, între o pronunţare a instanţei şi o decizie definitivă şi irevocabilă". Prefectul îi atrage atenţia lui Ponta asupra faptului că procesul cu Tusac e încă pe rol, decizia (n.r. prin care Claudiu Tusac a revenit în Primăria Mangalia) nefiind definitivă şi irevocabilă. „În plus", este de părere Palaz, „Ponta ar trebui să reflecteze de două ori înainte de a-l mângâia pe creştet pe Tusac şi să se informeze înainte de a adopta o astfel de poziţie în legătură cu starea reală de fapt".

Reprezentantul Guvernului în teritoriu ţine să precizeze că patru instituţii l-au găsit incompatibil cu funcţia de primar pe Claudiu Tusac, fiind vorba despre Corpul de Control al Guvernului, Curtea de Apel Constanţa, Agenţia Naţională de Integritate şi Instituţia Prefectului. Totodată, Palaz aminteşte şi că Tusac a pierdut procesul pe care l-a intentat Agenţiei Naţionale de Integritate, pentru că ANI a constatat starea de incompatibilitate a acestuia.

Palaz_Mazare_Nicusor_Radu_Mazare_.jpg„Ce să înţelegem? Că juristul Ponta urmează legea doar parţial? Dacă da, este chiar îngrijorător. Eu sunt un jurist şi un prefect ce respectă legea în integralitatea sa şi tocmai de aceea se dă Ponta de ceasul morţii când aude de mine, pentru că prezenţa mea ca prefect al judeţului Constanţa a slăbit mult puterea Mazăre-Constantinescu", declară prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz.

Ti-a placut articolul?

Comentarii