Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:22 15 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu mai sunt săli? Cinci ani de când Consiliul Local Constanţa se reuneşte în hoteluri

ro

21 Aug, 2012 01:12 2046 Marime text
cap_4.jpgAu trecut aproximativ cinci ani de când Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa a început să-şi ţină şedinţele în locuri care mai de care mai... nonconformiste: hoteluri şi săli de restaurant. Ca şi cum Primăria Constanţa n-ar funcţiona într-un sediu. Ca şi cum se terminaseră toate sălile instituţiilor publice din Constanţa. Motivul invocat de cele mai multe ori este acela că Primăria nu are spaţii, că nu beneficiază de o sală potrivită pentru derularea şedinţelor de CL. De altfel, să ne amintim că, până în august 2007, şedinţele Consiliului Local se ţineau în Cazinoul din Constanţa, clădirea emblematică a oraşului port, singura în stil Art Nouveau din Constanţa, inaugurată în 1911.

Ulterior, aleşii locali au început să se reunească, lună de lună, fie la Hotel Mamaia, în sala de restaurant, acolo unde, nu de puţine ori, turiştii au fost văzuţi luându-şi masa de prânz, fie în Hotelul Malibu, al cunoscutului om de afaceri Costică Zelcă. Cine este Costică Zelcă şi de ce tocmai aici au loc şedinţele Consiliului Local? SC Stop SRL, firma administrată de Zelcă, a ridicat, în 2007 şi 2008, blocurile de la ieşirea din staţiunea Mamaia, pe terenul cumpărat de la beneficiara retrocedărilor „cu cântec", SC Holland Development.

sedinta_cl_-_sedinta_consiliul_local.jpg

Acţionarii firmei sunt Costică şi Silvia Zelcă - 50%, restul afacerii aparţinând firmei Millenium Global Trade Development SA, în spatele căreia se află Sorina-Gina Hortolomei-Moscu. Millenium Global Development şi Hortolomei apar în majoritatea afacerilor despre care se insinuează că ar fi ale aşa-numiţilor apropiaţi ai lui Mazăre. Holland Development Group, administrată de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, a intrat în posesia unui teren în urma dispoziţiei 3332 din 9 decembrie 2003, semnată de primarul Radu Mazăre. „În spatele" Holland Development Group mai stă şi celebra retrocedare din parcul Tăbăcărie, pe terenul pe care s-a înălţat mai târziu City Park Mall. SC Stop SRL, firma lui Zelcă şi a soţiei sale, Silvia, a cumpărat terenul în 2007, prin contractul de vânzare-cumpărare 9185. În patrimoniul afacerilor lui Zelcă se află, de asemenea, hotelul Oxford.

De ce nu solicită Consiliul Local Constanţa ca şedinţele sale să se desfăşoare în sediul Prefecturii Constanţa, atâta vreme cât Sala Remus Opreanu este liberă şi disponibilă? De ce este nevoie ca şedinţele forului decizional local să aibă loc în spaţii precum hotelurile, locurile destinate cu precădere turiştilor şi mai puţin evenimentelor de interes public?

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii