Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:07 22 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noul director al RAEDPP a pus gând rău afacerilor Pomacost pe bani publici - „Vom avea propria noastră seră“

ro

19 Feb, 2019 00:00 2739 Marime text
Fostul deputat Florin Gheorghe a fost desemnat de Consiliul de Administraţie al RAEDPP succesorul Mădălinei Moţăţăianu în funcţia de director. Florin Gheorghe este interimar pentru următoarele 4 luni, până la finalizarea selecţiei pe Ordonanţa 109/2011, pentru funcţia de manager. 

De asemenea, Consiliul de Administraţie al RAEDPP a decis ieri că s-a încheiat şi mandatul directorului tehnic, Gheorghe Tudorache. La finele lunii martie va părăsi instituţia şi Lăcrămioara Bobe, directorul economic al RAEDPP,  iar peste două luni, şi directorul Direcţiei Pieţe şi Târguri din cadrul RAEDPP - Ion Ciobanu
 
Gheorghe spune că are un proiect ambiţios: „Obiectivul pentru următoarele patru luni îl reprezintă modificarea organigramei, mai exact angajarea de muncitori pentru lucrări mai mici ale regiei. Astfel, licitaţii vor fi organizate doar pentru lucrări mai ample, de anvergură. Un alt obiectiv îl reprezintă definitivarea planurilor pentru demararea lucrărilor de modernizare pentru 4 pieţe din Constanţa: Tic-Tac, Brotăcei, Abator şi Piaţa Filipescu.
 
Şi, nu în ultimul rând, RAEDPP Constanţa va avea propria seră, situată pe varianta spre Ovidiu, care va fi realizată din buget propriu. Aici vor fi crescute plante şi copaci, astfel ca pe viitor să se renunţe la contracte precum cele cu Pomacost”, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, Florin Gheorghe, directorul interimar al RAEDPP Constanţa, începând cu data de 1 martie a.c.
 
Florin Gheorghe s-a înscris în PSD în 2016, dar a mai fost membru PDL, apoi UNPR, PMP şi acum PSD. Încă de anul trecut, după vreo două încercări eşuate, Gheorghe a reuşit să intre în Consiliul de Administraţie al RAEDPP, având statut de administrator provizoriu alături Dan Dobrescu, Cristian Solom şi Sorin Lucian Ionescu. Ultimul deţine şi funcţia de preşedinte al CA-ului din 19 octombrie 2018.
 

Florin Gheorghe rămăsese pe „dinafară“ după alegerile din 2016  


La începutul anului 2016, Florin Gheorghe se înscria în organizaţia municipală a PSD Constanţa condusă de prietenul său, Decebal Făgădău. Acest lucru l-a ajutat să devină candidat la alegerile parlamentare din toamna anului 2016, însă voturile obţinute de social-democraţi au fost insuficiente pentru ca Florin Gheorghe să obţină un mandat de deputat. De atunci tot aşteaptă să primească o funcţie de conducere. Iată că, după trei ani, dorinţa se pare că îi va fi îndeplinită, iar Gheorghe se pregăteşte să preia conducerea RAEDPP. 
 
Vă reamintim că Florin Gheorghe a fost şi consilier în Consiliul Local Municipal Constanţa în mandatul 2008-2012. Mandatul 2012-2016 l-a găsit în aceeaşi poziţie, dar a renunţat la mandatul de ales local după ce a devenit parlamentar în actuala legislatură. 
 

Ce avere are cel care doreşte să devină directorul RAEDPP  


Potrivit declaraţiei de avere depuse pe 19 noiembrie 2018, postată pe site-ul RAEDPP, Florin Gheorghe deţine împreună cu soţia două terenuri intravilane, două case în municipiul Constanţa şi un autoturism. Comparativ cu declaraţia de avere din 2017, disponibilă pe site-ul Camerei Deputaţilor, din declaraţia de avere a lui Florin Gheorghe au dispărut un teren intravilan şi două case.

La capitolul venituri, în anul fiscal precedent a încasat o indemnizaţie de 15.600 de lei, din calitatea deţinută în cadrul CA-ului SC Neptun-Olimp SA, şi un salariu de aproximativ 5.000 de lei de la societatea SC Sara Line SRL. În 2017, Gheorghe era asociat cu 50% din acţiuni şi în societatea Paluani SRL, cel puţin aşa declarase în declaraţia de interese. În schimb, soţia sa, Georgeta, a încasat de la aceeaşi societate peste 13.000 de lei salariu şi dividende de 346.000 de lei. Totodată, doamna Gheorghe a mai ridicat dividende de peste 90.000 de lei şi de la cealaltă societate pe care o administrează, SC Sara Jones SRL.
 

Despre RAEDPP

 
Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat Constanţa este înfiinţată prin HCLM Constanţa nr. 332/02.08.1996 şi administrează, gestionează şi întreţine fondul locativ de stat, spaţii cu altă destinaţie, terenurile, pieţele agroalimentare, târguri, oboare, bazare, platouri şi grupuri sanitare aparţinând domeniului public şi privat al municipiului Constanţa şi le exploatează eficient prin închirieri, servicii, prestaţii şi alte activităţi prevăzute la legile în vigoare. Conform HCLM nr. 499/19.12.2001, Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat Constanţa administrează unităţile de învăţământ preuniversitar, clădirile şi terenurile aferente acestora.

RAEDPP Constanţa este persoană juridică şi funcţionează pe bază de gestiune economică şi autonomie financiară, iar activităţile acesteia se desfăşoară în baza regulamentului şi a altor prevederi legale.
 
În prezent, directorul general al regiei este Iulia Mădălina Moţăţăianu, care a precizat: „După 18 ani şi jumătate, plec cu fruntea sus. Nu am ce să-mi reproşez în legătură cu activitatea mea”.
 
Aceasta a fost numită interimar în februarie 2013, după ce fostul director, Radu Babuş, a devenit deputat în Parlamentul României. Ulterior a devenit director plin, în baza OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.
Mandatul de director al Mădălinei Moţăţăianu se încheie, potrivit contractului, pe 1 martie 2019.
 
 

Despre Pomacost SA  


Pomacost SA a luat fiinţă în anul 2001 şi are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 500.000 de lei, integral vărsat, este compus din 16.000 de acţiuni la purtător. Valoarea unei acţiuni este de 31,25 lei. Firma este deţinută de Acţionari Listă (lista persoane fizice). Persoane împuternicite sunt: Bîsceanu Mădălina - director economic, Leca Alexandru Pimen - administrator. Cenzori în firmă sunt: Voicu Liliana, Iosif Alina-Irina, Damian Gabriela, Radu Mădălina Laura. Pomacost SA se ocupă de activităţi de întreţinere peisagistică.
Societatea a fost înfiinţată de vărul fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre, Basarab Popa, trecut în nefiinţă în luna septembrie a anului 2014.
De menţionat că, de-a lungul anilor, SC Pomacost SA şi-a adjudecat zeci de contracte, în valoarea de zeci de milioane de euro cu autorităţi publice, printre cele mai receptive la ofertele acestei societăţi fiind de departe Primăria şi Consiliul Local Constanţa şi Consiliul Judeţean Constanţa.

Citeşte şi:

Planul lui Decebal Făgădău: Florin Gheorghe desemnat director al RAEDPP


S-a înscris în PSD în 2016, dar abia în 2019 vine răsplata. Mandatul directorului RAEDPP, râvnit de Florin Gheorghe, expiră pe 1 martie (documente)

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii