Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:23 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răsturnare de situație la Curtea de Apel Constanța Aurel și Florin Butnaru pierd procesul cu AFI SRL! La mijloc, un imobil din Mamaia

ro

10 Mar, 2024 17:00 961 Marime text
  • Triumph Comtur SRL a amenajat și administrează o pizzerie/restaurant pe terenul care face obiectul procesului.
  • „Constată încetat dreptul de proprietate al pârâtei Triumph Comtur SRL asupra construcției situată în (...). Obligă pârâta la predarea către reclamantă a spațiului comercial situat în (...), astfel cum a fost identificat în contractul de asociere nr. 386/02.03.2001, modificat prin actele adiționale ulterioare. Dispune rectificarea înscrierilor din cartea funciară nr. (...) în sensul radierii intabulării dreptului de proprietate înscris în favoarea SC Triumph Comtur SRL și înscrierii dreptului de proprietate asupra construcției în favoarea Administrației Fondului Imobiliar SRL”, se arată în minuta instanței
 
 
Pe 8 martie 2024, magistrații de la Curtea de Apel Constanța a schimbat total decizia primei instanțe în dosarul 3306/118/2022, unde în primă instanță fostul RAEDPP, actual Admintrația Fondului Imobiliar, pierduse în fața companiei Triumph Comtur SRL, controlată de familia Butnaru.
 
Astfel, conform noii decizii, Triumph Contur pierde dreptul de proprietate asupra construcției din Mamaia, decizia putând fi atacată prin apel. Triumph Comtur SRL a amenajat și administrează o pizzerie/restaurant pe terenul care face obiectul procesului.
 
Soluția pe scurt: „Decis: Admite apelul principal. Respinge excepția de nelegalitate a Certificatului de edificare a construcției R129608/23.08.2018 emis de Primăria Municipiului Constanța ca nefondată. Respinge excepția nulității absolute a prevederilor art. 2 lit c din Actul adițional nr.711/26.02.2016 că nefondată. Schimbă în tot sentință apelata, în sensul : Respinge excepția inadmisibilității capătului 1 al cererii de chemare în judecata ca nefondată. Admite acțiunea. Constată încetat dreptul de proprietate al pârâtei Triumph Comtur SRL asupra construcției situată în (...). Obligă pârâta la predarea către reclamantă a spațiului comercial situat în (...), astfel cum a fost identificat în contractul de asociere nr. 386/02.03.2001, modificat prin actele adiționale ulterioare. Dispune rectificarea înscrierilor din cartea funciară nr. (...) în sensul radierii intabulării dreptului de proprietate înscris în favoarea SC Triumph Comtur SRL și înscrierii dreptului de proprietate asupra construcției în favoarea Administrației Fondului Imobiliar SRL (fosta RAEDPP Constanța). Respinge apelul incident ca nefondat. Respinge cererea de obligarea a reclamantei Administrației Fondului Imobiliar SRL (fosta RAEDPP Constanța) la plata cheltuielilor de judecată aferente fondului, ca nefondată. Obligă intimata pârâtă Triumph Comtur SRL la plata către apelanta intimată a sumei de 4960 lei cheltuieli de judecată aferente apelului (onorariu avocat), a sumei de 1277, 75 lei taxa judiciara de timbru aferentă apelului precum și a sumei de 60 de lei taxa judiciara achitata la fond. Cu recurs în termen de 30 de zile de la comunicare, calea de atac urmând a fi depusa la Curtea de Apel Constanta Pronunțată, astăzi, 8 martie 2024, prin punerea soluției la dispoziția parților prin intermediul grefei instanței”.
 
Administrația Fondului Imobiliar SRL a declarat apel în dosarul cu numărul 3306/118/2022/a1 înregistrat pe secţia a II-a Civilă, de insolvenţă şi litigii cu profesionişti şi societăţi a Curții de Apel Constanța.



Acțiunea este îndreptată împotriva Triumph Comtur SRL.



La termenul din 6 octombrie a.c., magistrații au decis să amâne cauza și au stabilit un nou termen de judecată pentru 10.01.2024, ora 12.00, dată până la care părţile vor formula concluzii şi asupra excepţiei inadmisibilităţii căii de atac declarată împotriva sentinţei civile nr.441/2023 pronunţată de Tribunalul Constanţa.


Pe fondul cauzei, Tribunalul Constanța a decis în aprilie a.c. să admită cererea completare dispozitiv.



„Dispune completarea dispozitivului hotărârii nr. 1423/13.12.2022 pronunţată de Tribunalul Constanţa cu următoarea menţiune: Obligă reclamanta RA Exploatarea Domeniului Public şi Privat Constanţa (RAEDPP Constanţa) să plătească pârâtei SC Triumph Comtur SRL suma de 11.766,48 lei cu titlul de cheltuieli de judecată constând în onorariu avocat. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Tribunalul Constanţa - Secţia a II a civilă. Pronunţată astăzi 20.04.2023. Pronunţarea se va face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.
 

Obiectul procesului este de fapt contractul de asociere în participațiune între fostul RAEDPP, actual AFI SRL și Triumph Comtur SRL care după ce a expirat, nu a mai fost reînoit de Administrația Fondului Imobiliar SRL, a precizat pentru ZIUA de Constanța, fostul viceprimar al Constanței, Aurel Butnaru. Acesta a mai spus că până în prezent a câștigat toate procesele deschise de fostul RAEDPP.

 
Pe terenul situat în stațiunea Mamaia, care aparține AFI SRL, Triumph Comtur SRL a amenajat și administrează o pizzerie/restaurant.

 
 
Despre Triumph Comtur SRL
 
 
Asociații firmei Triumph Comtur SRL, Florin şi Aurel Butnaru, au hotărât anul trecut schimbarea obiectului principal de activitate în 5610 - Restaurante și schimbarea sediului social în Staţiunea Mamaia, Hotel Parc, parter, biroul nr. 3, jud. Constanţa, potrivit deciziei publicate în Monitorul Oficial partea a IV-a cu nr. 3.834 din data de 12.09.2022.
 
Totodată, asociații au mai decis în luna iunie 2022, completarea obiectului de activitate cu:  4711 - Comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun; 4719 - Comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse nealimentare dar și deschiderea unui punct de lucru în localitatea Mamaia, Zona - Hotel Aurora, Constanţa.
 
Firma mai are puncte de lucru în Mamaia, Municipiul Constanţa, Hotel Parc; Mamaia, zona hotel Aurora, snack bar Aurora; Mamaia, faleza zona Aurora; Mamaia, construcția C1, spațiu comercial - cofetăria Aurora.
  
Fostul viceprimar, Aurel Butnaru mai este asociat și în Parc Mamaia SRL dar și în Mamaia Travel Net SRL, P&B Turist SRL și Baf Mamaia SRL.
 

  
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 


Citește și:
AFI SRL la judecată cu un fost viceprimar al Constanței pentru un teren din Mamaia!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii