Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Municipiul Constanța nu a solicitat bani. Ce localități din județ primesc fonduri de la MDLPA pentru finalizarea Regulamentelor Locale de Urbanism?

ro

12 May, 2021 00:00 2098 Marime text
  • Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei asigură finanțare unităților administrativ-teritoriale pentru elaborarea și actualizarea Planurilor Urbanistice Generale
  • În acest an, bugetul general, în valoare de 15.000.000 lei, va servi scopul de a finaliza aceste Planuri Urbanistice Generale în 397 de unități administrativ-teritoriale din 38 de județe
  • Potrivit MDLPA, din județul Constanța, în prima etapă de finanțare sunt incluse 6 localități dintre cele 397 pentru finalizarea PUG, respectiv: Ghindărești, Hârșova, Lumina, Murfatlar, Pantelimon și Târgușor
  • În ceea ce privește PUG-ul municipiului Constanța, reprezentanții MDLPA au precizat pentru ZIUA de Constanța, că UAT Constanța se află în faza de început a elaborării PUG, ar putea primi fonduri la mijlocul acestui an
  • Licitația pentru Planul Urbanistic General al municipiului Constanța s-a încheiat oficial anul trecut, prin atribuirea contractului de actualizare al acestuia
  • Valoarea totală a achiziției, fără TVA este de 5.000.000 lei
  • Compania câștigătoarea este Synergetics Corporation SRL


Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei asigură finanțare unităților administrativ-teritoriale pentru elaborarea și actualizarea Planurilor Urbanistice Generale.
În acest an, bugetul general, în valoare de 15.000.000 lei, va servi scopul de a finaliza aceste Planuri Urbanistice Generale în 397 de unități administrativ-teritoriale din 38 de județe.
Planul Urbanistic General reprezintă principalul instrument de planificare operațională, constituind baza legală pentru realizarea construcțiilor și acțiunilor de dezvoltare. Fiecare unitate administrativ-teritorială trebuie să-și actualizeze la cel mult 10 ani Planul Urbanistic General, în funcție de evoluția previzibilă a factorilor sociali, geografici, economici, culturali și a necesităților locale.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este autoritatea administraţiei publice centrale responsabilă cu derularea Programului privind elaborarea şi actualizarea Planurilor Urbanistice Generale (PUG) şi a Regulamentelor Locale de Urbanism (RLU).

Potrivit MDLPA, din județul Constanța, în prima etapă de finanțare sunt incluse 6 localități dintre cele 397 pentru finalizarea PUG, respectiv: Ghindărești, Hârșova, Lumina, Murfatlar, Pantelimon și Târgușor.

În ceea ce privește PUG-ul municipiului Constanța, reprezentanții MDLPA au precizat pentru ZIUA de Constanța, că "UAT Constanța se află în faza de început a elaborării PUG, ar putea primi fonduri la mijlocul acestui an, atunci când vor fi alocate sumele de bani ce nu au fost prevăzute în prima etapă".
Licitația pentru Planul Urbanistic General al municipiului Constanța s-a încheiat oficial anul trecut, prin atribuirea contractului de actualizare al acestuia.
Valoarea totală a achiziției, fără TVA este de 5.000.000 lei.

Compania câștigătoarea este Synergetics Corporation SRL.
Actualul Plan Urbanistic General al Constanței a fost aprobat în 1999, fiind singurul plan urbanistic al municipiului de după Revoluţie, până acum nu a fost modificat, iar valabilitatea sa a fost prelungită până la data de 31.12.2023.

Chiar și așa, reamintim, Curtea de Apel Constanța a hotărât anularea în parte a singurului plan urbanistic general al Constanței. Decizia este definitivă și a fost luată de judecătorii Secţiei a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal din Curtea de Apel Constanța, în ședința din 22 aprilie 2021.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Singurul plan urbanistic general al Constanței de după Revoluție, anulat în parte! Decizia este definitivă!

Este oficial. Licitația pentru noul Plan Urbanistic General al municipiului Constanța s-a încheiat. Primăria va plăti un preț mai mic cu 2.8 milioane lei decât estima
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii