Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:44 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Singurul plan urbanistic general al Constanței de după Revoluție, anulat în parte! Decizia este definitivă!

ro

26 Apr, 2021 00:00 3318 Marime text
  • Hotărârea Consiliului Local nr. 653/25.11.1999 poate fi citită integral accesând secțiunea Documente.
  • Actualul Plan Urbanistic General al Constanței a fost aprobat în 1999, fiind singurul plan urbanistic al municipiului de după Revoluţie, iar valabilitatea sa a fost prelungită până la data de 31.12.2023.


Curtea de Apel Constanța a hotărât anularea în parte a singurului plan urbanistic general al Constanței de după Revoluție!


Decizia este definitivă și a fost luată de judecătorii Secţiei a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal din Curtea de Apel Constanța, în ședința din 22 aprilie 2021.


Povestea din instanță


Potrivit portalului instanțelor de judecată, în dosarul 1205/118/2019 s-a cerut anularea actului administrativ HCL 653/25.11.1999, părțile fiind Dorinel şi Alina Elena Turcu, în calitate de reclamanţi, iar de partea cealaltă se află Consiliul Local al Municipiului Constanța, în calitate de pârât.


Prin decizia 797/2020, din 02 iulie 2020, Tribunalul Constanța a admis cererea familiei Turcu!

„Admite cererea. Anulează în parte HCL nr.653/25.11.1999 privind aprobarea Planului Urbanistic General și Regulamentul local de urbanism aferent PUG, în partea privitoare la imobilul teren în suprafata de 6000 mp situat în fostul cartier Viile Vechi, lot.11, careu 1, având număr cadastral 245273 și numar de carte funciara 245273 a localității Constanța, la imobilul teren în suprafata de 6339 mp, situat pe bd. 1 Mai (vechi) nr.(...), având număr cadastral 245097 și număr de carte funciară 245097 a localității Constanța, precum și la imobilul teren în suprafață de 3401 mp, situat în Constanța, str.Ioan Slavici, nr. (...), având număr cadastral 206510 și număr de carte funciară 206510 a localității Constanța“.

Mai mult, Tribunalul Constanța a mai dispus obligarea pârâtului Consiliul Local la plata cheltuielilor de judecată către familia Turcu în valoare de 8.250 lei reprezenant onorarii expertize judiciare și taxa judiciară de timbru.

Nemulțumiți de decizia primei instanțe, reprezentanții Consiliul Local al Municipiului Constanţa au contestat hotărârea Tribunalului Constanța la Curtea de Apel Constanța.


Săptămâna trecută, Curtea de Apel Constanța a respins acțiunea promovată de reprezentanții Consiliul Local al Municipiului Constanţa și a menținut hotărârea Tribunalului Constanța.


Potrivit datelor puse la dispoziție de către Registrul Comerțului, acesta fiind consultat la data de 24 aprilie 2021, numele omului de afaceri Dorinel Turcu este legat de 19 de societăți comerciale și un PFA. Din cele 19 firme, opt sunt în funcțiune.
Amintim că aproape de finele anului trecut, licitația pentru Planul Urbanistic General al municipiului Constanța s-a încheiat oficial prin atribuirea contractului de actualizare al acestuia. Serviciul constă în actualizarea documentației Planului Urbanistic General al municipiului Constanța.


Valoarea totală a achiziției, fără TVA este de 5.000.000 lei.

Compania câștigătoarea este Synergetics Corporation SRL.


Potrivit caietului de sarcini, câștigătorul va trebui să identifice și să prezinte în noul PUG zonele şi sub-zonele spre care ar trebui direcţionată dezvoltarea oraşului şi să prescrie indicatori urbanistici atractivi, în condiţiile asigurării unei dezvoltări sustenabile pentru aceste zone. În acelaşi timp, trebuie să ofere rezolvări clare pentru cât mai multe din situaţiile speciale care apar în oraş. Scopul final al actualizării PUG este eliminarea majorităţii situaţiilor în care se apelează la urbanism derogatoriu.

Actualul Plan Urbanistic General al Constanței a fost aprobat în 1999, fiind singurul plan urbanistic al municipiului de după Revoluţie, până acum nu a fost modificat, iar valabilitatea sa a fost prelungită până la data de 31.12.2023.


Synergetics Corporation SRL, aceasta a fost înființată în 2008, are sediul în București, și se ocupă cu „activități de inginerie și consultanță tehnică legată de acestea“.


Potrivit Confidas.ro, acționariatul este împărțit în cote egale între Adrian Dumitru Ilie și Claudiu Nicolae Băjenaru, ambii fiind și administratori ai societății. Firma are un punct de lucru în Incinta Port Constanța, la Dana 15.


În 2019, numărul salariaților a fost 14, profitul înregistrat a fost de 272.137 de lei, iar cifra de afaceri netă a fost de 5.312.655 de lei.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.


Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Surse documentare: Registrul Comerțului - portal.onrc.ro, Portalul instanțelor de judecată - http://portal.just.ro/SitePages/acasa.aspx, și Confidas - confidas.ro.


Citește și

Este oficial. Licitația pentru noul Plan Urbanistic General al municipiului Constanța s-a încheiat. Primăria va plăti un preț mai mic cu 2.8 milioane lei decât estima

Ce se va întâmpla azi cu dosarul
Se cere anularea singurului plan urbanistic general al municipiului Constanța de după Revoluție (document)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii