Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:14 16 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Municipalitatea a achitat către RADET subvenţia până la sfârşitul anului UJAP nu a fost consultată de RADET cu privire la furnizarea agentului termic

ro

14 Oct, 2016 00:00 1347 Marime text
Uniunea Judeţeană a Asociaţiilor de Proprietari spune că nu a fost consultată deocamdată de conducerea RADET cu privire la furnizarea agentului termic pentru încălzire către populaţie.

Preşedintele Uniunii, Florica Ganea spune că este primul an când conducerea RADET nu iniţiază discuţii. „De obicei, directorul Popa ne chema la discuţii în luna octombrie. Probabil că se aşteaptă o decizie a Consiliului Local cu privire la stabilirea preţului gigacaloriei pentru această iarnă. Asociaţiile nu s-au pronunţat încă cu privire la furnizarea căldurii. Dacă vorbiţi cu oamenii, veţi constata că cei care au copii vor să se furnizeze agent termic, ceilalţi vor să se mai aştepte până vom avea informaţii clare legate de preţul gigacaloriei”, spune aceasta.
Deocamdată RADET a demarat efectuarea probelor la rece în instalaţiile consumatorilor.

Preţul gicacaloriei este deocamdată de 411.82 lei

Consilierii locali municipali au decis în luna iulie, prin votul lor, majorarea preţului energiei termice - de la 411,82 la 430,55 lei - practicat de RADET. Pentru acoperirea diferenţei de cost de 18,73 de lei s-a apelat la bugetul primăriei. Municipalitatea a anunţat însă că va face demersuri, astfel încât preţul plătit de populaţie pentru gigacalorie să fie 250 de lei, diferența dintre prețul local format din prețul de producere, tarifele de transport, distribuție și furnizare a energiei termice livrată populației și prețul local pentru populație al energiei termice facturată acesteia, în sumă de 180,55 lei/gigacalorie, vor fi suportate din buget local.

Vă reamintim că decizia de majorare a preţului gigacaloriei a venit după ce RADET a primit aprobarea Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) pentru preţul solicitat de regie în urma unor revizuiri a cheltuielilor de transport ale agentului termic.

O decizie privind preţul gigacaloriei ar urma să fie luată până la sfârșitul lunii octombrie, în cadrul unei noi ședințe de Consiliu Local Municipal, reuniune în cadrul căreia se va stabili și valoarea subvenției acordate anul acesta de primărie. Deocamdată plătim 411 lei la apă caldă, după ce primăria a achitat integral către RADET subvenţia de 18,73 de lei per gigacalorie valabilă până când va fi stabilit un nou preţ de referinţă local pentru gigacalorie, potrivit declaraţiei directorului regiei, Liviu Popa. De această subvenție beneficiază automat toți cei care primesc căldură și apă caldă în sistem centralizat, nu este nevoie să depuneți cereri sau alte documente.

Beneficiarii de subvenţia pentru încălzire pot ridica formularele de la sediile primăriei

Constănțenii care se încadrează pentru ajutoarele la încălzire pot ridica formularele de cerere și declarație pe proprie răspundere pentru acordarea ajutorului destinat încălzirii locuinței. În funcție de modalitatea de încălzire, formularele pot fi solicitate, între orele 09.00 - 15.00, de la următoarele sedii ale municipalității:

- strada Ecaterina Varga, nr. 25 - 27 - ajutorul pentru încălzirea locuinței cu energie termică furnizată în regim centralizat;
- strada Amzacea nr. 13 - ajutorul pentru încălzirea locuinței cu lemne de foc;
- centrul pentru informare cetățeni situat în City Park Mall, aripa nouă, etajul 1 - ajutorul pentru încălzirea locuinței cu gaze naturale și energie electrică.

Pentru sezonul rece 2016 - 2017, este bine de ştiut că nu se acordă ajutoare pentru încălzirea locuinței cu butelii GPL pentru sobe sau centrale cu funcționare GPL.
Formularul de cerere, condițiile de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinței, actele necesare în vederea acordării acestui ajutor, termenele și condițiile de depunere a cererilor și declarațiilor pe propria răspundere sunt similare anului trecut.

Ti-a placut articolul?

Comentarii