Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:08 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Turismului și oficialii Constanței, întrevedere cu oaspeți din Shanghai. Investiții în infrastructura turistică și vize simplificate pentru turiștii care provin din China

ro

16 May, 2018 00:00 533 Marime text
Turismul și agricultura au fost temele de discuție dintre oficialii români și chinezi care s-au întâlnit ieri la Constanța. Piața chineză are un potențial de 100 de milioane de turiști anual, fapt care o face foarte atractivă pentru România, a precizat ministrul Turismului, Bogdan Trif, prezent la eveniment. El a mai declarat că s-au făcut demersuri evidente pentru atragerea acestei noi piețe, în special prin simplificarea procedurilor de eliberare a vizelor. Astfel s-a ajuns ca viza pentru turiștii chinezi să fie eliberată și în 24 de ore.
 
„China are un potențial enorm. Este țara care, în ultima perioadă, a furnizat anual constant peste 100 de milioane de turiști la nivel mondial. În anul 2017, România a înregistrat o creștere cu 22 de procente în privința vizitatorilor din China. Ne bucură faptul că suntem pe o linie ascendentă, dar a sosit momentul ca România să devină cu adevărat o destinație turistică majoră pentru China! Am venit în sprijinul celor care vor să vină în România și am reușit să reducem timpul de acordare a vizelor“, a punctat ministrul Turismului, Bogdan Trif.
 
Acesta a mai spus că, până la sfârșitul anului, vor fi redeschise birourile de turism din străinătate, iar trei dintre acestea vor fi în China, dintre care unul în Shanghai. Delegația chineză s-a declarat impresionată de litoralul românesc, de oferta variantă de prețuri, de ospitalitatea românească și de vinurile din regiune.
 
Oficialii români și chinezi au abordat și tema unei linii aeriene directe între Shanghai și București, o inițiativă care ar veni atât în sprijinul investitorilor chinezi în România, cât și în beneficiul dezvoltării turismului din țara noastră.
 
Al doilea subiect al discuțiilor de ieri l-a reprezentat agricultura. Partea chineză s-a arătat interesată să importe din regiunea Dobrogei porumb, grâu sau fasole. Județul Constanța a fost reprezentat de președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, de prefectul județului, Ioan Albu, și de primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, iar din partea Guvernului României au participat ministrul Turismului, Bogdan Trif, și secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Alexandru Valentin Țachian. Delegația chineză a fost condusă de Li Chunping - director al Diviziei Afacerilor Europene și Africane a Municipalității Shanghai.
 
Evenimentul va fi urmat de vizita unei delegații de oameni de afaceri constănțeni în Shanghai, cu care municipiul Constanța este deja înfrățit de mai mulți ani.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii