Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:18 01 07 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MDLPA oferă fonduri autorităţilor locale. Astăzi de deschide apelul pentru construcţia a peste 5.500 de locuinţe pentru tineri

ro

16 May, 2022 00:00 869 Marime text
  • MDLPA asigură 370 milioane de euro în acest scop din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR)
  • Locuințele cu consum de energie redus, vor fi dotate cu sisteme inteligente pentru managementul reţelelor de climă, termoficare şi iluminat
  • MDLPA le oferă autorităţilor publice locale şi un proiect tip, conform cu reglementările, care are toate avizele necesare şi este uşor de implementat
  • Aceste proiecte tip sunt pentru clădiri cu câte şase apartamente de două camere şi 65 de metri pătraţi

     

 
Apelul de proiecte al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei pentru finanţarea construcţiei a peste 5.522 de locuinţe nZEB pentru tineri care provin din comunităţi şi grupuri marginalizate şi specialişti din domeniul sănătăţii şi al educaţiei, se deschide luni, 16 mai 2022.

MDLPA asigură 370 milioane de euro în acest scop din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Ministerul Dezvoltării, din PNRR, va finanţa construcţia unor locuinţe cu consum de energie redus, care provine din surse regenerabile, şi care vor fi dotate cu sisteme inteligente pentru managementul reţelelor de climă, termoficare şi iluminat", a declarat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.
 
MDLPA le oferă autorităţilor publice locale care pot accesa aceste fonduri şi un proiect tip, conform cu reglementările, care are toate avizele necesare şi este uşor de implementat.

Fiecare unitate administrativ-teritorială poate crea şi construi un proiect propriu sau poate folosi proiectul tip pus la dispoziţie de Ministerul Dezvoltării.

Aceste proiecte tip sunt pentru clădiri cu câte şase apartamente de două camere şi 65 de metri pătraţi.

Locuinţele vor avea sisteme inteligente, digitale de management al acestor resurse, iar cheltuielile vor fi mici - un aspect important în contextul creşterii preţurilor la energie.
 
 În acelaşi timp, aceste locuinţe vor reduce impactul fenomenului de efect de seră, vor fi sustenabile şi prietenoase cu mediul.

Clădirile nZEB (near-Zero Energy Building) vor fi dotate cu panouri solare şi fotovoltaice pentru asigurarea necesarului de energie şi apă caldă din surse regenerabile, anvelopa clădirii va fi foarte bine izolată termic, cu uşi şi geamuri izolante.

Clădirile vor fi, de asemenea, dotate cu pompe de căldură cu puţuri forate în mare adâncime, care asigură un agent termic de 10 grade Celsius, indiferent de anotimp.

Vara poate fi folosit pentru răcirea locuinţei, iar iarna ajută la încălzire, fiind nevoie de un aport de energie redus pentru a încălzi locuinţa pornind de la 10 grade.

Proiectele trebuie adaptate doar terenului pe care vor fi construite.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Ministerul Dezvoltării ANL a recepţionat 20 de locuinţe pentru tineri. În ce oraș sunt acestea și cine le poate achiziționa

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii