Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:11 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiţii de 1.700.000 lei Ce noutăţi pregăteşte Tabăra Năvodari SA pentru sezonul estival următor (galerie foto)

ro

19 Aug, 2013 00:00 5608 Marime text
Nu doar copiii au luat cu asalt Tabăra din Năvodari şi adulţii au ales să-şi petreacă în această perioadă concediile la Hotel Delfin din cadrul complexului. Directorul structurii, Ştefan Ciocănel susţine că tabăra de copii funcţionează la capacitate maximă încă din data de 9 august. În prezent, în Tabăra Delfin sunt cazaţi 650 de copii, iar în hotelul cu acelaşi nume sunt ocupate toate cele 166 de locuri.
Copiii achită pentru un sejur de 6 zile, cu trei mese şi cazare, 480 lei. Adulţii, care aleg pachete de minim trei zile, plătesc pentru cazarea la Hotelul Delfin 120 lei/zi pentru o cameră dublă cu aer condiţionat şi 160 lei/zi pentru un apartament cu aer condiţionat. Cei care îşi doresc să servească micul dejun la restaurantul din cadrul complexului mai achită în plus 15 lei/persoană.
Directorul Ştefan Ciocănel a precizat că, prin intermediul Consiliului Judeţean Constanţa, 2.000 dintre copiii care sosesc anul acesta în tabără sunt din şcolile româneşti din Covasna şi Harghita. În 2011, prin intermediul aceluiaşi parteneriat au venit în Tabăra de la Năvodari 850 de copii, iar în 2012, 1.500 de copii. Pentru anul viitor, se anunţă sosirea în Tabăra de la Năvodari a 3.000 de elevi din Covasna şi Harghita.
 
Se amenajează Pavilionul 8, cantina şi Campingul Lebăda
 
Dar un sezon estival bun se cunoaşte nu doar după locurile de cazare ocupate, ci şi după planurile de investiţii ale deţinătorilor structurilor de cazare. Directorul Taberei Năvodari SA, Ştefan Ciocănel, a declarat, ieri, că anul viitor vor putea fi cazaţi în cadrul taberei 1.000 de copii, cu 300 mai mulţi decât în prezent. Atenţia directorului va fi îndreptată şi către Campingul Lebăda, unde se află zone pentru corturi, rulote şi bungalouri, şi care este adresat atât copiilor, cât şi adulţilor. Vorbim în acest sens de investiţii în sumă de 1.700.000 lei, 700.000 lei fiind destinaţi pentru sistematizarea Campingului Lebăda, iar 1.000.000 lei pentru punerea în funcţiune a Pavilionului 8 din cadrul taberei pentru copii, dar şi pentru modernizarea cantinei aferente Taberei Delfin.
Dacă raportăm cele 1.000 de locuri la 10 serii, câte vor exista în sezonul estival următor, înseamnă că în Tabăra Năvodari îşi vor putea petrece vacanţa anul viitor 10.000 de copii.
Cantina din Tabăra Delfin, care, aşa cum menţionam, intră, de asemenea, în lucrări de reabilitare, are o capacitate de 720 de locuri, fiind prevăzută, conform standardelor europene, cu şase săli de mese a câte 120 de locuri.
„Intenţionăm să schimbăm tot cazarmamentul şi să asigurăm dotările necesare în Pavilionul 8, de la paturi, lenjerii, saltele, până la dulapuri. Structura va avea şi o denumire, un nume pompos, pe care îl vom anunţa la momentul autorizării”, ne-a explicat, ieri, în scurta noastră vizită în cadrul complexului, directorul Taberei Năvodari SA, Ştefan Ciocănel. La rândul lui, ec. Marian Surdu, de la Biroul Prestări Servicii din cadrul Taberei Năvodari SA, a precizat că în zona Campingului Lebăda 720 din locurile de campare vor fi sistematizate. Şi bungalourile vor fi modernizate, acestea urmând să fie prevăzute cu două locuri şi cu grupuri sanitare proprii.
 
Planuri pentru anul viitor
 
„Vacanţa copilăriei tale...” este sloganul Taberei Năvodari SA, iar administratorii acesteia promit să nu se abată de la această promisiune făcută elevilor. Cei mici declară că au parte de super vacanţe. Iar acestea vor fi din ce în ce mai tari, dă asigurări Ştefan Ciocănel dând drept exemplu şi activitatea de săptămâna trecută, când pentru o zi, în cadrul proiectului intitulat Ecoatitudinea ta contează! Fii ecomagnific! Colectează selectiv!, derulat pe plaja din Tabăra Năvodari, de Ecologic 3R, copiii au participat la diverse competiţii pe plajă, dar au avut şansa să se joace şi într-un tobogan şi un labirint, ambele gonflabile. „Avem competiţii pe plajă, de volei, fotbal, baschet, jocuri marinăreşti gen trasul la frânghie, program de discotecă, concursuri de cultură generală şi cele de Miss şi Mister. Ultima zi de sejur este la fel de specială ca toate celelalte. Atunci se organizează focul de tabără, iar cei mici lansează lampioane sper cer. Însă nu ne oprim aici. Anul viitor vom desfăşura şi cursuri de olărit, de teatru, de dicţie şi de pictură pe sticlă. Mai mult, ne gândim să încheiem un parteneriat cu cei de la Ecologic 3R pentru a continua proiectul Fii ecomagnific”, a declarat directorul Taberei, Ştefan Ciocănel. Ec. Marian Surdu a precizat că poartă discuţii pentru organizarea, începând cu sezonul estival următor, a două noi festivaluri, unul de şah şi un altul de folclor, dar şi a unei noi tabere de aventură, care se va numi „Aventura de vacanţă”. Acestea se vor alătura celor trei evenimente deja consacrate şi anume, Festivalul Delfinul de Aur, Festivalul Dans Romania Open şi tabăra de aventură Nava Pontica.
 
Tabara Năvodari are o experinţă de peste 50 ani în turismul şcolar din România, având o bogată expertiză în asigurarea de vacanţe estivale pentru copii şi tineri din ţară şi străinătate.
Complexul de cazare din Năvodari are o capacitate de peste 2.500 locuri dispuse în trei locaţii, ce se întind pe o suprafaţă de 56 hectare: Tabara Delfin - 672 locuri; Hotel Delfin - 166 locuri; Camping Lebăda - 1.484 locuri.

Ti-a placut articolul?

Comentarii