Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:18 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încă o instituţie din subordinea lui Nicuşor, găsită cu abateri Ce a depistat Camera de Conturi la Domeniul Public şi Privat Judeţean Constanţa

ro

10 Feb, 2014 00:00 2090 Marime text
SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL Constanţa a făcut, în perioada 7 mai - 21 iunie 2013, subiectul unui control al Camerei de Conturi Constanţa în ceea ce priveşte „situaţia, evoluţia şi modul de administrare a patrimoniului public şi privat al U.A.T. de către R.A. de interes local şi S.C. cu capital integral sau majoritar al U.A.T.”
În urma controlului, Camera de Conturi a atras atenţia asupra mai multor constatări. Astfel, în ceea ce priveşte exactitatea şi realitatea datelor reflectate în situaţiile financiare, Camera de Conturi susţine că „penalităţile de întârziere aferente unor creanţe din chirii scadente în anul 2012, în sumă de 11 mii lei, au fost făcute şi înregistrate în contabilitate în lunile aprilie şi mai 2013, contrar cerinţelor contabilităţii de angajamente prevăzute de OMFP nr. 3055/2009”.

Legat de organizarea, implementarea şi menţinerea sistemelor de management şi control intern (inclusiv audit intern), Camera de Conturi precizează că „nu a fost organizată activitatea de control financiar de gestiune, aşa cum se prevede prin H.G. nr. 1.151 din 27 noiembrie 2012”, dar şi că „nu au fost elaborate proceduri pentru toate activităţile desfăşurate conform codului controlului intern managerial şi nu au fost identificate riscurile care pot afecta realizarea obiectivelor în condiţii de eficienţă şi economicitate, potrivit OMFP nr. 946/2005”.
În ceea ce priveşte calitatea gestiunii economico-financiare, Camera de Conturi susţine că „s-a constatat că 50% din venituri din închirierea unor spaţii cu destinaţia de locuinţă aferente perioadei iulie 2011 - mai 2013 trebuiau virate în contul Consiliului Judeţean Constanţa, în sumă estimată de 83 mii lei”.
O altă abatere constatată în privinţa activităţii SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL Constanţa este, potrivit Camerei de Conturi, aceea că „executantul lucrărilor de reabilitare şi modernizare a unui cămin cultural nu a constituit garanţia de primă execuţie de 10 mii lei”.
Nu în ultimul rând, Camera de Conturi menţionează şi „efectuarea de cheltuieli neeconomicoase cu penalităţi de întârziere la facturi de utilităţi aferente inclusiv spaţiilor pe care entitatea le are închiriate la diverse persoane fizice şi juridice”.
 
Ce recomandă Camera de Conturi
 
„În actul de control întocmit s-au formulat recomandări cu privire la respectarea prevederilor legale privind virarea cotei-părţi din venituri la bugetul local, efectuarea de cheltuieli în condiţii de economicitate, organizarea sistemului de control intern”, susţine Camera de Conturi Constanţa. Instituţia subliniază că pentru abaterile constatate şi care nu au fost remediate în timpul controlului, „directorul Camerei de Conturi Constanţa a emis decizie prin care s-a dispus luarea măsurilor legale de către conducătorul entităţii în cauză pentru remedierea deficienţelor constatate”.
Domeniul Public şi Privat Judeţean Constanţa se află în subordinea Consiliului Judeţean Constanţa, instituţie condusă de Nicuşor Constantinescu. Directorul Domeniului Public şi Privat Judeţean Constanţa este Ionuţ Clipea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii