Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:59 09 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Funcționarii CJ nu-și fac temele înainte de ședințe. Protocolul dintre Consiliul Județean Constanța și GSP Training SRL, aviz negativ în Comisia Juridică

ro

23 Mar, 2021 00:00 1897 Marime text
 
  • Protocolul de colaborare între Grup Servicii Petroliere Training SRL, GSP Offshore SRL, UAT județul Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului și Arhiepiscopia Tomisului se află pe ordinea de zi a ședinței de CJ
  • Proiectul nu a trecut de votul Comisiei de specialitate Juridice, Ordine Publică și Situații de Urgență din cadrul CJC
  • Președintele Comisiei, Dana Constatinescu a precizat că votul decisiv aparține plenului CJC
 
Ședința Consiliului Județean Constanța are loc în sistem de videoconferință pe 24 martie a.c.
Pe ordinea de zi se află și aprobarea protocolului de colaborare între Grup Servicii Petroliere Training SRL, GSP Offshore SRL, UAT județul Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului și Arhiepiscopia Tomisului, vezi secțiunea "documente".
Ieri, proiectul nu a trecut de votul Comisiei de specialitate Juridice, de Ordine Publică și Situații de Urgență din cadrul CJC. Din cei 5 membri ai Comisiei, unul au votat "împotrivă", doi s-au abținut de la vot *n.r. un ales județean liberal iar alți doi consilieri au votat "pentru".

Președintele Comisiei, Dana Constatinescu a precizat că votul decisiv aparține plenului CJC, ceea ce este adevărat.
La fel de adevărat este însă, că la lucrările de ieri, aparatul Consiliului Județean nu a fost în măsură să răspundă unor întrebări ale membrilor comisiei, fapt ce a condus la votul descris mai sus.

Aleșii care nu sunt de acord cu protocolul și-au motivat votul negativ prin faptul că viitorii cursanți vor fi obligați să se angajeze în cadrul companiei, în termenii și condițiile stabilite de angajator, vezi punctele 4.3. și 4.4. din cadrul protocolului.
Consilierul județean PNL, Dorin Opreanu a precizat că s-a abținut de la votul din Comisie, doar pentru că angajații CJ nu au pregătit temeinic proiectul și nu au putut prezenta documentul prin care se GSP solicita încheierea protocolului (n.r. între timp angajații CJ au prezentat documentele solicitate de consilier).
Opreanu spune că va vota miercuri proiectul de protocol pe care îl consideră benefic pentru tinerii care vor învăța o meserie și dacă vor dori vor putea să se și angajeze în cadrul companiei care organizează aceste cursuri de pregătire profesională.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii